L’ajuntament de Tàrrega obre la convocatòria de 300.000 euros en ajudes directes per a negocis i comerços afectats per la Covid-19

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tàrrega ha obert la convocatòria d’una línia d’ajudes que ascendeix fins als 300.000 euros per als negocis locals que s’hagin vist afectats per la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. Empreses i autònoms amb la seva activitat a Tàrrega, segons el document 036 o 037 de la declaració censal d’hisenda, poden sol·licitar-la fins al proper 30 de setembre.

Els ajuts directes es divideixen en dos grups. El primer va destinat als negocis més afectats que van registrar pèrdues en la facturació d’entre el 50% i el 100% entre el 2019 i el 2020. En aquests casos, les ajudes poden arribar als 1.300 euros per sol·licitant. L’altra línia és per als negocis que van patir pèrdues en la facturació d’entre el 25% i el 49% i les ajudes són d’uns 1.000 euros per beneficiari. La quantitat de l’ajut dependrà de la disponibilitat pressupostària.
El tràmit per sol·licitar l’ajut es pot fer accedint a la seu electrònica (del web de l’Ajuntament de Tàrrega (www.tarrega.cat), on també es poden consultar les bases de la convocatòria. Igualment, els autònoms també ho poden fer presencialment a les oficines del consistori (plaça Major, 1) amb cita prèvia. Les bases de la convocatòria es poden consultar a l’apartat de seu electrònica del web de l’Ajuntament de Tàrrega.

Requisits:
–    Mantenir l’alta de la seva activitat econòmica durant els 12 mesos posteriors a la concessió de la subvenció.
–    Són subvencionables les activitats comercials de venda al menor (en cap cas les activitats comercials de venda majorista i/o fabricants).
–    Desenvolupar l’activitat en un local o nau comercial de menys de 400 m² (no s’inclouen els magatzems, tallers, obradors o similars). Queden exempts d’aquesta limitació els concessionaris de vehicles i/o maquinària, gimnasos i activitats extraescolars.
–    Que en el moment de l’aplicació del Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma, les persones treballadores autònomes que estiguessin en situació d’alta al règim, constituïdes i desenvolupant la seva activitat.
–    Els beneficiaris hauran de complir les obligacions genèriques de l’article 13 de la Llei estatal 38/2003 de 17 de novembre, general de subvencions i dels articles 10 i 11 de l’Ordenança reguladora de subvencions de l’Ajuntament.

Els sectors econòmics que se’n poden beneficiar són:

– Estètiques i tatuatges.
– Perruqueries i barberies.
– Floristeries, jardineria i serveis als animals.
– Moda i complements.
– Escoles i acadèmies.
– Joieries i rellotgeries
– Electrodomèstics, informàtica, telefonia, imatge i so.
– Decoració, mobiliari, eines i equipament de la llar i l’empresa.
– Oci, gimnasos, esport, lleure i viatges.
– Allotjaments turístics, hostaleria i restauració.
– Llibreries, copisteries, cultura i art.
– Drogueries, perfumeries i venda de productes de cosmètics.
– Concessionaris de vehicles, accessoris d’automòbils i altres vehicles.
– Venda d’articles de segona mà i derivats de reciclatges.
– Joguines, celebracions i objectes de regal.
– Quioscos.

50.000 euros addicionals per a campanyes de promoció

Paral·lelament, l’Ajuntament de Tàrrega també destinarà 50.000 euros addicionals en campanyes generals o sectorials destinades a la promoció i dinamització dels diferents sectors afectats per la crisi. En aquest sentit ja es va estrenar la campanya de suport al món de la restauració sota el títol “Tornem a Taula”, amb la gravació d’un espot audiovisual.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.