L’Ajuntament de Tàrrega presenta els seus nous cursos per fomentar l’ús de les TIC com a eina de socialització

El servei municipal del gòTIC imparteix activitats perquè ningú quedi exclòs del món 2.0

L’Ajuntament de Tàrrega ha presentat mitjançant el servei municipal gòTIC les seves noves activitats dedicades a potenciar l’ús de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) com a eina de socialització i de coneixement. Són propostes obertes al conjunt de la ciutadania i es basen en l’acompanyament de les persones que volen perdre la por a les TIC contribuint així al seu empoderament. L’acte de presentació de la programació de tardor s’ha dut a terme aquest migdia al Centre d’Entitats de Tàrrega davant una cinquantena de persones. El dinamitzador i responsable del servei, Ramon Oromí, ha detallat que enguany les propostes formatives incorporen els aprenentatges assolits durant els mesos de confinament i recuperen al màxim la presencialitat.

Amb el lema “Amb el gòTIC, posa-hi bé”, la nova programació no oblida que “la  telepresencilitat ens ha permès arribar a més persones i més lluny, facilitant una experiència més personalitzada i especifica”, ha explicat Oromí. En aquest sentit, el gòTIC vol refermar la seva manera de fer artesana i personal d’aprendre i compartir camins cap a les TIC. Alhora que convida qui encara es resisteixi a fer el pas a fer-lo “d’una manera activa i distesa”.

Algunes de les activitats que s’impartiran són iniciació i aprofundiment en l’ús de dispositius mòbils, edició gràfica, millora de l’ocupabilitat amb les TIC, autoprotecció i pacificació digitals. També sobre accessibilitat i ús d’aplicacions mòbils. De la mateixa manera, també s’ofereixen franges de suport i acompanyament individualitzat, per persones i entitats. Les inscripcions es realitzaran presencialment a partir del 20 de setembre a la seu del gòTIC, al Centre d’Entitats. La programació de tardor conviu amb itineraris adreçats a col·lectius específics, com les persones amb discapacitat o malalties de salut mental, migrants, joves…, així com amb l’atenció de les necessitats expressades per la ciutadania en aquest àmbit. Completaran l’oferta del gòTIC les franges setmanals d’ús lliure i gratuït de la xarxa; l’acompanyament personalitzat; i el gòTICràdio a Ràdio Tàrrega, espai quinzenal en què es repassa l’actualitat tecnològica i es proposen recursos web i aplicacions mòbils.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.