L’Ajuntament de Tàrrega redueix a la meitat el rebut de la brossa a gent gran i discapacitats amb rendes baixes  

 

IMATGE D'ARXIU · Vista general de Tàrrega518 unitats familiars del municipi de Tàrrega s’han beneficiat durant l’any 2018 de les bonificacions que el consistori aplica en relació a la taxa de recollida d’escombraries. Es tracta de minoracions fiscals que l’Ajuntament de Tàrrega concedeix a gent gran i persones amb discapacitat que tenen una renda total inferior en dues vegades i mitja el salari mínim interprofessional. En aquests casos, s’aplica una reducció a la meitat del rebut de la brossa. En concret, 499 unitats familiars beneficiàries corresponen a la ciutat de Tàrrega i 19 als pobles del terme. La xifra és lleugerament superior a la registrada l’exercici 2017, quan es van comptabilitzar 514 rebuts bonificats. El consistori tramita la bonificació en relació a l’habitatge de la residència habitual en què consta empadronat l’usuari sol·licitant.

 

19.131 euros bonificats

En total, la capital de l’Urgell ha bonificat enguany un total de 19.131 euros pel que fa a la taxa de recollida d’escombraries. Segons l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, aquesta línia de bonificacions té un marcat caràcter social, ja que suposa un estalvi per a persones grans o discapacitades amb rendes baixes ajudant-les a pal·liar les despeses domèstiques. Les bonificacions es tornaran a concedir durant l’exercici 2019. Per això, aquesta setmana s’ha obert fins al 22 de desembre el termini per a tramitar la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), a la Casa Consistorial.

 

Altres bonificacions per a vehicles híbrids i poc contaminants

Altres línies de bonificació que concedeix l’Ajuntament de Tàrrega fan referència a l’impost de vehicles de tracció mecànica, amb una minoració del 25% als titulars de vehicles híbrids. En aquest apartat també figura una bonificació del 30% per als turismes catalogats com a poc contaminants (emissió de fins a 130 gr de CO2/km) durant el primer any de matriculació.

 

Altres bonificacions en relació a l’IBI

Paral·lelament, per a promoure l’autoconsum energètic a les llars, Tàrrega concedeix en l’IBI una bonificació del 10% als habitatges amb sistemes per a l’aprofitament tèrmic i elèctric de l’energia solar. Una altra de les línies de bonificacions que manté el consistori targarí és la rebaixa del 50% de l’IBI pel que fa a habitatges dels pobles del terme que constin com a residència de persones empadronades al municipi. Les sol·licituds pel que fa a vehicles i IBI es tramiten a l’oficina de l’OAGRTL de la Diputació de Lleida, a la plaça de les Nacions sense Estat.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.