L’Ajuntament de Tàrrega treu a licitació els treballs de millora de la piscina coberta municipal

La Diputació de Lleida ha confirmat una subvenció per import de 152.478 euros

Tres lots corresponents a la instal·lació d’una deshumectadora, la renovació de la ventilació i la climatització i l’adequació de la coberta, amb una inversió total de 512.816 euros · La Diputació de Lleida ha confirmat una subvenció per import de 152.478 euros

L’Ajuntament de Tàrrega traurà a licitació els propers dies les obres de millora de la piscina coberta municipal. Els treballs resoldran les deficiències que pateixen les instal·lacions, les quals es troben temporalment tancades ja que, segons un informe tècnic, no reuneixen prou condicions per garantir la salut de les persones usuàries en l’actual situació de pandèmia. La intervenció sortirà a concurs dividida en tres lots: subministrament i instal·lació d’una deshumectadora (345.568 euros); renovació del sistema de ventilació i climatització (135.924 euros); i adequació d’elements de la coberta de l’edifici (31.324 euros). Tot plegat suma una inversió de 512.816 euros (IVA inclòs). Un cop adjudicats, els contractes tindran un termini d’execució de cinc mesos. Les previsions apunten, per tant, a poder reobrir l’equipament la primavera vinent.

La tramitació de l’expedient de licitació ja ha estat aprovat aquesta setmana per la Junta de Govern Local. El mateix òrgan també ha formalitzat l’acceptació d’una subvenció provinent de la Diputació de Lleida per un import de 152.478 euros, quantitat que ajudarà a finançar l’adquisició de la deshumectadora. El Ple de Tàrrega, a més, aprovà per unanimitat el passat mes de juny una modificació de pressupost per ampliar el finançament de la millora de la piscina coberta. Per assumir el total de la inversió, el consistori targarí recorrerà a la concertació d’un crèdit.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha destacat que “solucionarem els problemes de funcionament de la piscina coberta per poder garantir les condicions de salubritat pública que requereix el servei”. Per la seva part, el regidor d’Esports, Silveri Caro, ha afirmat que “som conscients de la incomoditat que el tancament temporal suposa ara per als abonats i entitats que fan ús habitual de les instal·lacions però d’aquí uns mesos posarem a l’abast de la ciutadania un equipament millorat i en les condicions adequades”.

La piscina coberta municipal de Tàrrega es va inaugurar l’any 2004 després d’una inversió de més de 3 milions d’euros. La gestió es va arrendar a l’empresa privada Espai Esports Tàrrega SL. Amb el pas dels anys, l’equipament ha anat acumulant deficiències estructurals que requerien una inversió considerable de manteniment per poder garantir les condicions de salubritat pública, situació que s’ha vist agreujada per l’emergència sanitària del coronavirus. De moment, mentre es tramiten i s’executen els treballs de rehabilitació, l’Ajuntament de Tàrrega ha intervingut la gestió de la piscina per fer-ne el manteniment, la neteja i la vigilància ja que l’empresa arrendatària manifestà la impossibilitat d’assumir les tasques.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.