L’alcaldable d’ERC, Òscar Amenós, proposa per les eleccions municipals un projecte de ciutat perquè Tàrrega reforci la seva capitalitat

 

Oscar AmenosEl cap de llista d’ERC a l’Ajuntament de Tàrrega, Òscar Amenós, ha explicat que la formació republicana planteja “una proposta renovada per fer avançar Tàrrega en tots els àmbits. Volem una ciutat activa, participativa, amb visió de futur, que faci avançar la capitalitat de Tàrrega”. En el marc de la Taula-Col·loqui sobre les polítiques municipals dels partits republicans, Amenós ha explicat que “hi ha projectes prioritaris que s’han de fer en col·laboració amb altres institucions. Nosaltres hem obert converses amb departaments de la Generalitat sobre projectes com la construcció de l’hospital lleuger, més enllà de l’ampliació del CAP”. En aquest sentit, el republicà ha assenyalat que “cal ampliar les places públiques d’educació secundària i equilibrar l’oferta educativa al mapa de la ciutat. Proposem convertir l’escola Àngel Guimerà en un institut-escola que vagi de l’educació infantil fins la secundària, un model que es comença a implantar arreu.”

¡Al col•loqui hi han participat els alcaldables de la resta de partits republicans de la ciutat, organitzat pel CDR, ANC i Òmnium i ha tinggut lloc a la plaça de les Nacions sense Estat. On s’ha pogut parlar de polítiques municipals en diferents àmbits, com el de la mobilitat on “és imprescindible fer la variant de la C14 per millorar la mobilitat de Tàrrega, per una millor convivència entre vianants, bicis i cotxes. El projecte actual no resol el problema, sinó que el trasllada d’un lloc a un altre”, ha valorat Amenós.

La millora del reciclatge ha estat un dels punts claus del col·loqui, ja que “estem a poc més del 30% de reciclatge, a la cua de la comarca. Europa ens demanara arribar al 60% el 2020.” Per Amenós la sol·lució passar per “apostar pel reciclatge, cal aplicar el sistema de recollida porta a porta mitjançant l’aplicació de noves tecnologies i beneficiant en les taxes a les famílies que reciclin correctament”. D’aquesta manera es pretén aconseguir la reducció de les taxes de recollida de residus i contribuir a la sostenibilitat ambiental.

L’alcaldable d’ERC també s’ha referit al nou impuls que cal a la participació ciutadana, el treball conjunt amb entitats, millorar la neteja i la necessitat de la dinamització comercial i la implantació de noves empreses. En aquest sentit, ha concretat que “promourem l’establiment de noves empreses amb una oferta real de sòl industrial, fomentant el cooperativisme i l’economia social amb programes i recursos de control i seguiment per al seu establiment”.

Amenós ha assenyalat també que “des de la política municipal hem de fer República, arribant a tota la gent, també la no independentista, per fer ciutats més socials i més democràtiques, amb oportunitats per a tothom”.

Al torn de preguntes Amenós ha explicat que “pel que fa a l’associacionisme, el que proposem és millorar el diàleg i una relació transparent per treballar amb cooperació amb les entitats, que són el motor de Tàrrega”. Preguntat sobre la possibilitat de recuperar la gestió pública se l’aigua ha assegurat que està d’acord en “la gestió pública de l’aigua per millorar la qualitat i el servei i reduir costos. Evidentment, prèviament caldrà fer els corresponents estudis tècnics per veure com es pot fer correctament”. Pel que fa a les polítiques d’habitatge ha assegurat que “potenciarem la borsa d’habitatge públic municipal de lloguer social, regulant els edificis i pisos buits en poder d’entitats especulatives i fomentarem les energies renovables en els de nova construcció”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.