L’alcalde de Vilagrassa es reuneix amb el delegat del govern Bernat Solé

Posen damunt la taula la millora del sistema de tractament de l’aigua de boca i el projecte dels nous vestidors i el bar de les piscines municipals, ambdues actuacions amb finançament PUOSC

El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, s’ha reunit avui amb l’alcalde Vilagrassa, Jordi Serés, per tractar de diversos projectes del municipi. Un d’aquests és la millora de les instal·lacions de tractament de l’aigua de boca, mitjançant la instal·lació d’un nou sistema de filtre de carbó, amb què es pretén resoldre el risc i problemes ocasionats pel fet de disposar d’una única captació d’aigua superficial la qual, a més, es troba sotmesa a estacionalitat. Això comporta, en aquests moments, la necessitat de disposar d’una gran reserva d’aigua crua, la qual cosa provoca problemes addicionals d’empitjorament de la qualitat d’aigua, per la proliferació d’algues. Igualment, en el moment inicial de captació de la bassa després de dies sense disponibilitat d’aigua al canal, quan el nivell de làmina d’aigua en la bassa es troba molt baix, l’entrada d’aigua remou molt el fons de la bassa i durant els dies següents amb entrada diària d’aigua provoca l’arrossegament de sediments esmentats i terbolesa. Serés ha explicat que la qualitat de l’abastament d’aigua és una de les qüestions prioritàries del consistori. En aquest sentit, el ple va acordar a finals de juliol sol·licitar una subvenció per a la millora i renovació de les xarxes d’abastament d’aigua en baixa a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la UE-Next Generation.

Per altra banda, Jordi Serés ha donat a conèixer a Bernat Solé el projecte del nou edifici que albergarà els vestidors i el bar per donar servei a la piscina municipal i als altres equipaments esportius de Vilagrassa. Els vestidors també donaran servei a la futura escola; el bar ho farà durant tot l’any al municipi ja que actualment aquest no disposa de cap local destinat a aquest ús. Aquesta actuació constitueix la segona fase de la construcció de les instal·lacions de la piscina pública. La pròpia piscina i la zona de gespa, que formaven part de la primera fase, es van estrenar el passat juliol. Van tenir un cost de 275.000 euros, finançats en bon part a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

La millora de les instal·lacions de tractament de l’aigua de boca i el nou edifici dels vestidors i el bar de les piscines i equipaments esportius, amb un pressupost conjunt de 153.300 euros, compten amb una subvenció de 120.000 euros a través del PUOSC.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.