L’AMPA de l’Escola Maria Mercè Marçal crea una comissió de suport a la diversitat per ajudar a les famílies

IMG_20190312_203707_627Aquest mes de març s’ha presentat a les famílies de l’escola Maria Mercè Marçal la Comissió de Suport a la Diversitat, impulsada des de l’AMPA del centre docent.
La comissió va néixer de la necessitat de les famílies de visibilitzar i normalitzar la diversitat. Aquest comitè està format per pares i mares d’infants de col·lectius minoritaris (necessitats educatives especials, diversitat funcional, etc.) i d’altres que no formen part de cap col·lectiu en concret. Són pares i mares que provenen d’àmbits laborals diferents.
Es posa èmfasi en el fet de que la tasca és paral·lela a la de la comunitat educativa, que no significa que sigui equivalent. “Això vol dir que els nostres objectius es centren en l’acompanyament de família a família per tal d’evitar la sensació de soledat, l’orientació a quins organismes oficials tenen disponibles dins i fora de l’escola, el suport per complimentar la documentació de sol·licituds d’ajuts, l’escolta activa i proposa xerrades, tallers i formacions de la mà de professionals especialitzats”. Afirma la Comissió, que no substitueix, en cap cas, els mecanismes oficials que existeixen a disposició de les famílies, que són els qui identifiquen, avaluen i atenen les necessitats educatives dels alumnes.
Des del comitè s’assessora sobre quins mecanismes disposen les famílies. L’EAP (Equip d’Assessorament Psicopedagògic) és qui determina quin infant necessita un pla individualitzat i visita l’escola un cop per setmana, la CAD (Comissió d’Atenció a la Diversitat) formada per l’EAP i personal docent de l’escola, duen a terme els plans individualitzats, també el CDIAP i el CSMIJ (organismes externs a l’escola però que hi col·laboren estretament) entre d’altres.
La comissió contempla alguns dels col·lectius, com ara la diversitat funcional, sexual i cultural o els diferents perfils que requereixen atenció diferenciada quant a l’aprenentatge. Es posa el punt en la importància d’identificar i desmuntar tots els mites i els estereotips que envolten la diversitat i en dificulten la seva identificació.
En el següent enllaç es pot veure el curtmetratge “El cassó del Gerard”

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.