L’Àrea de Lleure de Quàlia del Grup Alba de Tàrrega, aplica un ERTO a 90 persones per la crisi del coronavirus

L’àrea de Lleure de Quàlia, la cooperativa de treball associat especialitzada en l’àmbit del lleure i l’educació del Grup Alba de Tàrrega ha aplicat un ERTO als seus treballadors a causa de la pandèmia del coronavirus.

Segons ha explicat avui a Ràdio Tàrrega la directora del grup Alba Maite Trepat, aquest expedient de regulació temporal afecta a 90 professionals vinculats principalment als menjadors escolars, sector que ha aturat la seva activitat.
Segons Trepat “s’ha parlat individualment amb cadascun dels treballadors per explicar la situació i anirem veient el que dura”.
La directora del Grup Alba ha dit  que aquest ERTO s’ha fet amb una planificació d’un mes en previsió de com evolucioni la situació de la crisi pandèmica.

Trepat també ha explicat que “amb un equip professional en el qual el 90% són gent amb malalties mentals o d’altres capacitats, hem demanat baixa a totes aquelles persones més fràgils de salut perquè puguin estar a casa i estar el màxim de confinats possible”.
En aquest sentit des del Grup Alba s’està fent un seguiment telefònic amb les famílies d’aquestes persones “donant-los recursos, eines i detectant si hi ha algun cas de més fragilitat”, ha dit Trepat.
Es mantenen els serveis de les llars Alba i Can Aleix, amb un servei de 24 hores, complint amb totes les normes decretades per l’alerta sanitària.
En el cas del Centre Ocupacional que ha cessat l’activitat, el personal professional s’ha destinat a reforçar les llars “per cobrir les baixes o la flexibilització de persones que han de cuidar a familiars propis o que tenen fills a càrrec seu”, explica Trepat.
L’atenció domiciliària a gent gran es manté, de la mateixa manera que el servei de cuina porta a porta per la gent gran, que també s’ha vist reforçat.
El servei de neteja en l’àmbit d’empreses ha vist augmentada en algun cas la seva activitat per efectuar tasques de desinfecció principalment.
Finalment pel que fa al servei de bugaderia, ha fet un canvi substancial. Segons Maite Trepat “s’ha passat d’un 30% de servei a hospitals, geriàtrics i CAP que teníem fins ara, a un 100%, en detriment de les cases de Turisme Rural i els restaurants que han tancat”.

La directora del Grup Alba ha volgut agrair “la resposta de particulars i empreses que ens han vingut a oferir mascaretes, o a donar un cop de mà en la seva confecció”. Trepat ha explicat que “treballem amb els equips justos, però de moment ho tenim cobert”.

Informa Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.