L’Associació Alba assumirà la gestió del Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega durant cinc mesos

Amb aquesta mesura, que dimecres aprovarà la Junta de Govern Local, el consistori continua garantint la prestació d’un servei bàsic i essencial per a les famílies vulnerables

 

L’Ajuntament de Tàrrega formalitzarà amb l’Associació Alba un contracte menor perquè l’entitat es faci càrrec de la gestió del Magatzem d’Aliments Solidaris, servei de titularitat municipal. L’aprovació del tràmit es farà efectiva demà dimecres per part de la Junta de Govern Local i el contracte tindrà vigència durant un període de 5 mesos. Es tracta d’una mesura provisional amb què el consistori targarí garanteix la prestació d’aquest servei després que el passat 31 de maig vencés el contracte amb Creu Roja. En paral·lel, la Regidoria d’Acció Social d’Intervenció treballa en la redacció d’un nou plec de prescripcions tècniques per treure a concurs la gestió del Magatzem d’Aliments Solidaris a partir del novembre vinent.

“Donem continuïtat així a un servei bàsic que ha esdevingut essencial per a les famílies més vulnerables. Els tècnics de l’àrea social es coordinaran ara amb l’Associació Alba per assegurar la recollida dels aliments i la seva distribució entre els beneficiaris”, ha explicat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. Al mateix temps, la primera edil ha volgut posar de relleu “l’excel·lent tasca desenvolupada els darrers anys per Creu Roja i els esforços esmerçats pel seu voluntariat”.

L’Associació Alba s’encarregarà, per tant, de gestionar el lliurament dels lots d’aliments almenys un cop per setmana (la freqüència pot augmentar si les necessitats del servei així ho demanen). Al mateix temps, tindrà cura de recollir els productes procedents dels centres, comerços i entitats col·laboradores; controlar l’estoc i caducitat; fer la previsió de compres; i registrar les entrades i sortides a través del programa eQualiment. D’altra banda, l’entitat també coordinarà el voluntariat que requereixin les diferents campanyes solidàries, tant pel que fa a recollida com transport dels aliments.

El Magatzem d’Aliments Solidaris de Tàrrega, que en cap moment del període de traspàs de gestió ha cessat la seva activitat, cobreix actualment les necessitats alimentàries bàsiques de 209 persones (116 dones i 93 homes), corresponents a 79 famílies amb pocs recursos. Les fonts de proveïment habituals procedeixen del Fons Espanyol de Garantia Agrària, el Banc d’Aliments de Lleida, el Gran Recapte, donacions d’establiments comercials i compra directa per part de l’Ajuntament de Tàrrega, que cada any destina una partida del pressupost municipal per completar la cistella bàsica.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.