L’Associació Alzheimer de Tàrrega i comarca fa seguiment telefònic dels malalts

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tàrrega i Comarca – AFATC va haver de tancar portes el passat 13 de març seguint les indicacions que els van fer arribar des de sanitat, arran de la pandèmia del coronavirus. Des de llavors els 65 malalts que atenien cada dia a les seves instal·lacions, s’han quedat a casa amb les seves famílies. A aquests s’hi ha de sumar la trentena de persones que seguien el programa de Prevenció i Tractament de la Memòria han deixat de poder assistir a les classes.

Per tal de donar suport als cuidadors, l’associació fa un seguiment telefònic personalitzat i també els fa arribar diversos materials per poder establir pautes i rutines que ajudin als malalts i a les seves famílies a passar millor aquests dies de confinament. Així doncs, els fan arribar materials perquè puguin treballar la memòria des de casa i també els donen pautes per poder seguir una rutina diària, tant pels malalts com pels cuidadors.

Des de l’associació també han posat a disposició de totes aquelles persones que cuidin a malalts amb alguna demència, siguin usuaris de l’associació, el telèfon de l’Equip de la Unitat de Trastorns Cognitius de l’Hospital Universitari Santa Maria (973 72 73 66) i el de la mateixa Associació Alzheimer de Tàrrega i comarca (628404786) o el mail: [email protected]

En aquest enllaç podeu escoltar l’entrevista que aquest matí hem fet a Ramona Moix, de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tàrrega i Comarca amb totes les recomanacions.

Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.