L’Audiència de Lleida prohibeix a dues germanes de 2 i 9 anys de la Segarra sortir d’Espanya per risc d’ablació

ACN Lleida.-L’Audiència de Lleida ha prohibit sortir del territori espanyol, fins que no compleixin els 18 anys, dues germanes de 2 i 9 anys de la Segarra per risc d’ablació. La sala ha desestimat el recurs presentat pels seus pares contra la resolució del jutjat de primera instància 1 de Cervera, amb data 1 de setembre de 2016, que acordava aquesta mesura per tal d’evitar que les menors poguessin patir una la possible mutilació genital al país d’origen dels seus pares, al Senegal. El jutjat va prendre aquesta decisió després que els professionals del centre educatiu on estudia la nena de 9 anys alertessin els serveis socials d’aquesta possibilitat. Després d’estudiar el cas, el jutjat va considerar que existia una evident situació de risc. Un dels motius que recull la sentència és que al país d’origen de la família de les menors es duu a terme la mutilació genital femenina i que s’ha realitzat aquesta pràctica en dones de la seva família. L’altre motiu és que, precisament, la família havia programat un viatge a Mali amb la filla de 9 anys al març de 2016.
Concretament, el jutjat de Cervera va acordar de manera permanent que, fins que les nenes no compleixin la majoria d’edat, no puguin sortir de l’estat espanyol excepte amb autorització judicial prèvia. També se les priva de passaport i es prohibeix que se’ls pugui expedir qualsevol altre document d’identitat que els permeti sortir d’Espanya.

Els pares van recórrer aquesta resolució al·legant que s’havien compromès amb el Protocol d’Actuacions per Prevenir la Mutilació Genital Femenina. Tot i això, amb data 10 de juliol de 2017, l’Audiència es va pronunciar coincidint amb les mesures adoptades pel jutjat de Cervera. Considerava que s’havien pres per protegir les menors, tant la seva integritat física com psíquica.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.