L’Embarrat de Tàrrega, Festival de Creació Contemporània, rep 180 propostes artístiques per participar a la seva exposició central

embarratL’Embarrat, Festival de Creació Contemporània de Tàrrega, ha rebut un total de 180 propostes artístiques per participar a la seva exposició central, anomenada La Gran Màquina. Serà en el marc de la tercera edició del certamen, que tindrà com a epicentre les naus modernistes de l’antiga fàbrica Cal Trepat del 27 de maig al 5 de juny. De les opcions presentades, 52 són de Catalunya; 92 de la resta de l’Estat; i 36 de l’estranger. Val a dir que de les 52 propostes catalanes, 17 provenen de les comarques de Lleida. El creixent ressò de l’Embarrat més enllà de les fronteres ve certificat per la procedència dels 36 treballs internacionals, arribats d’arreu d’Europa i l’Amèrica Llatina.

 

La selecció d’obres es farà pública el 13 d’abril

Els organitzadors, Intersecció i la Regidoria de Cultura, procediran ara a fer la selecció de les obres, la qual es farà pública el 13 d’abril. La tercera edició de La Gran Màquina ha convidat els artistes a reflexionar sobre el tema “en desús” i, com en les dues anteriors edicions, cerca la participació de creadors emergents per oferir discursos radicals i contestataris en sintonia amb les avantguardes. Com també és costum, l’Embarrat complementarà l’exposició principal amb actuacions musicals en directe, performances, visites guiades i altres activitats vinculades a la creació contemporània. La cita compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

 

Un nou atractiu del Museu Cal Trepat

El nom d’Embarrat prové del sistema proveïdor d’energia a la maquinària de l’antiga fàbrica Cal Trepat, marc del festival. L’equipament, museïtzat des de l’any 2012, es converteix gràcies a l’Embarrat en un espai de creació que dialoga des del passat industrial amb la modernitat de l’art i el pensament. L’eix temàtic de la primera edició fou el capital mentre que la segona convocatòria girà al voltant de l’alienació de l’individu.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.