Les dones de Tàrrega es manifesten per reivindicar els seus drets

La manifestació amb motiu de la vaga feminista ha transcorregut pels carrers del centre de Tàrrega. Més de 500 persones , amb molta presència de dones, han reivindicat la plena igualtat de drets coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. La marxa anava encapçalada per dues pancartes amb el lema, 1000 motius
Representants de diverses entitats de dones de Tàrrega han estat les encarregades de llegir el manifest de la vaga feminista i seguidament tothom ha pogut escriure les seves reflexions sobre les reivindicacions de les dones.

El dissabte dia 9 es podran visitar a La Soll tres exposicions relacionades amb les dones:
“La lluita per l’oportunitat de viure. Les dones durant la segona República, la guerra, el franquisme i la construcció de la democràcia” cedida per l’Institut Català de les Dones que tracta; “La primera dona que…” una exposició d’elaboració pròpia en què es coneixerà per exemple quina va ser la primera dona alcaldessa de Catalunya i en quin any, quina va ser la primera a poder cursar estudis superiors, primera nominada als Òscars… ; finalment també hi haurà l’exposició “Política i feminisme” també d’elaboració pròpia en què es podran veure diferents discursos de dones polítiques que han influenciat en política i conèixer més sobre aquestes dones i els temes dels quals parlen.
El mateix dissabte durant l’hora del vermut es farà una xerrada-debat a càrrec de Mireia Fontanet i Sònia Olivares que parlaran sobre el “Backlash! El contracop”, el blachlash és l’estratègia del patriarcat per eliminar totes les fites obtingudes per les feministes. En tota la història del feminisme ha existit la reacció del patriarcat. Un cop finalitzat hi haurà un dinar popular i durant la tarda l’espai col•laborarà en l’organització de La Gamverrada, la trobada de bestiari popular i festiu català portat per dones que organitzen Les Verretes.
Les exposicions també es podran visitar diumenge d’11 h a 14 h. Aquest mateix dia hi haurà també vermut feminista amb música a càrrec de Dirty Brown.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.