Les escoles bressol de Castellserà i Tornabous no poden començar el curs perquè Educació no els ha enviat mestre

Els alcaldes lamenten els “inconvenients” que suposa per a 13 famílies que no han pogut portar els fills als centres

ACN Castellserà / Tornabous .- Les escoles bressol de Castellserà i Tornabous (Urgell) no han començat el curs perquè el Departament d’Educació no ha nomenat els docents que s’han de fer càrrec dels infants. Els ajuntaments van rebre la comunicació oficial a mitjan de la setmana passada i ara els alcaldes d’ambdós municipis lamenten “l’inconvenient” que això suposa per a les famílies dels alumnes ja que no hi ha encara una previsió sobre quan es podria solucionar la situació. Els alcaldes asseguren que la problemàtica no té res a veure amb la pandèmia de la covid-19, ja que se’ls ha argumentat que es tracta d’un canvi de categoria professional dels docents. Així mateix, demanen seure amb Educació per poder parlar del conveni que hi mantenen i veure com es pot millorar.

Els 10 nens de l’escola bressol de Castellserà i els 3 de la de Tornabous no han pogut començar el curs aquest dilluns perquè encara no se’ls ha assignat un mestre. L’alcalde de Castellserà, Marcel Pujol, ha explicat que les dues escoles estan incloses en un pla pilot amb el Departament d’Educació que està pensat per als pobles petits i consisteix en la integració de l’escola bressol amb l’escola de Primària. “La idea és bona però no el funcionament”, ha remarcat Pujol, que també ha afegit que cada any el docent que se’ls adjudica arriba més tard que el dia 1 de setembre, però enguany, la situació s’ha agreujat perquè les classes han començat i encara no hi és ni se sap quan arribarà.

Pujol ha assegurat que la situació suposa un “inconvenient” per a les famílies dels escolars ja que la decisió s’ha comunicat a darrera hora i “hi comptaven”. Així mateix, també ha lamentat que des de l’Ajuntament no poden contractar una persona per suplir el docent ja que el Departament no els deixa, però tampoc tindria sentit ja que els petits estan en un període d’adaptació i no seria bo que els hi canviessin el professor al cap de pocs dies de començar el curs.

De la seva banda, l’alcalde de Tornabous, David Vilaró, ha afegit que els pares afectats s’han hagut de “buscar la vida” i també ha lamentat que tot i que el curs començava amb 3 alumnes, la previsió és que durant l’any se n’incorporin més quan ja hagin complert 1 any. Vilaró ha assegurat que ara com ara no saben quan hi haurà el nomenament i això els preocupa molt perquè significa que no saben quan podran obrir.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.