Les festes del Segar i el Batre de La Fuliola aposten per l’art

 

“Marinada Eterna” és el nom d’aquesta escultura que ha creat l’artista de La Fuliola Alba Pérez per potenciar el vessant artístic de les Festes del Segar i el Batre. Una instal·lació que romandrà a la cabana de l’era on se celebren les festes i que s’inspira en una part del procés del batre.

“Crear per Créixer” és el lema de la 38a edició de les festes on hi destacaran múltiples activitats culturals. L’artista Lo Pau de Ponts, fenomen viral a les xarxes actuarà durant la festa del Segar. Enguany també s’ha recuperat el concurs de pintura ràpida i com a novetat es crearà una exposició efímera als arbres amb dites relacionades amb el camp.

Més d’un centenar de persones fan possible aquestes festes que compten amb 25 persones que realitzen demostracions al camp on també hi participen dones. Enguany també s’estrena un concurs d’instagram. Com sempre les festes seran una mostra de l’evolució tecnològica al camp amb una exhibició de la garbelladora i la lligadora el dia 2 de juliol durant la festa del segar. Les dues cites seran a més a més un centre d’interpretació del blat per divulgar els diferents usos d’aquest cereal. El dia 16 de juliol arriba la festa del batre amb més ofertes gastronòmiques, i la demostració de la batuda per separar el gra de la palla.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.