Les juvenils del CEACA Tàrrega perden a Vilanova del Camí en el pitjor partit de la temporada

Vilanova del Camí. Club de Handbol25 – CEACA Tàrrega 16
Primera Catalana de Handbol Femení

Les targarines afrontaven amb la moral alta, però amb tres jugadores de baixa, un nou encontre fora de casa amb el sempre difícil Vilanova del Camí.

El partit no va començar bé pel CEACA. En la primera jugada, Aina Rovira i Anna Graells no van controlar bé la pilota i van cedir en safata un contraatac que les locals no van desaprofitar. No obstant aquest primer entrebanc, durant tota la primera part s’evidencià una certa igualtat de forces sobre la pista, i les jugades de gol s’anaven alternant a una porteria i a l’altra.

El primer gol del CEACA va arribar després d’una falta sobre Mònica Balaguer, que l’àrbitre va senyalar com a penal. Laura Vilamajó, que va materialitzar 4 dels 5 penals xiulats sobre les targarines, el va transformar. A partir d’aquest moment, i durant tota la primera part, el partit va estar bastant igualat. Ja s’intuïa però que les targarines patien força en defensa davant el Vilanova que atacava en bloc i mostrava una gran rapidesa i contundència en els contraatacs. En l’aspecte ofensiu, les noies del CEACA tenien algunes dificultats i manca de clarividència en el tir a porteria, sobretot quan l’atac era estàtic. En els contraatacs però, l’efectivitat de les targarines era més evident, i la central Aina Rovira o la cadet Anna Recasens, que amb Montse Mateu van venir a reforçar l’equip, marcaven els seus gols.

L’empat tècnic a la fi del primer temps (11 a 11) albirava alguna esperança de treure’n quelcom de positiu de la visita a la pista del Vilanova. Però les esperances s’esmunyien a mesura que passaven els minuts:  el cansament i una certa desmotivació aflorava entre les noies del CEACA quan veien que no podien marcar, de vegades per mala sort, de vegades per desencert propi o per encert de la portera local que va tenir grans intervencions.

Malgrat que el tècnic Andreu Soldado –que en aquest partit substituïa a l’entrenador titular Jaume Rovira– va demanar un parell de temps morts per intentar capgirar els ànims de les seves jugadores, les targarines no es van sobreposar al mal joc, que era generalitzat i que traspuava poca connexió entre les jugadores. Potser salvaríem a la portera Ariadna Cervera, que va evitar amb grans aturades un mal major.

A partir de minut 10 de la segona part, les noies del Vilanova, amb una defensa molt més forta i amb un atac més eficaç, s’escapaven de manera clara i irreversible en el marcador. No hi ha haver capacitat de reacció. Un últim gol intranscendent de Sandra Muixí, del CEACA, i l’àrbitre xiulà el final de l’encontre.

Les targarines, malgrat l’esforç realitzat al llarg dels 60 minuts, no van  trobar la manera de superar la compacta defensa 6-0 de les del Vilanova, en especial a la segona part, on només van marcar 5 gols.

En resum: mal partit de les targarines i cinquena derrota de la temporada per 25 a 16. Guanya el Vilanova, que puja un lloc a la classificació i empata a 13 punts amb el CEACA.

Pròxim partit: dissabte vinent, a les 19 hores, contra el San Esteve de Ses Rovires, al Pavelló de Tàrrega