Les obres de renovació del carrer de Jacint Verdaguer de Tàrrega encaren la recta final

Finalitzada la substitució de les xarxes de serveis bàsics al subsòl, s’ultima la nova superfície amb voreres i calçada a un sol nivell eliminant barreres arquitectòniques

Les obres de renovació del carrer de Jacint Verdaguer de Tàrrega encaren la recta final. Finalitzada la substitució de les xarxes de serveis bàsics al subsòl, els treballs se centren en la superfície. La calçada central destinada a la circulació de vehicles ja s’ha asfaltat mentre els operaris ultimen la col·locació de llambordes als laterals. Recentment, vora la terrassa de la Societat Ateneu, també s’ha retirat un pal de llum de formigó, afavorint un lloc de pas per als vianants més diàfan. Les connexions a la xarxa de subministrament elèctric i la instal·lació de mobiliari urbà seran les últimes tasques previstes. L’Ajuntament de Tàrrega estima que el carrer es podrà reobrir al trànsit durant la primera quinzena de desembre.

El carrer de Jacint Verdaguer és un cèntric vial que comunica la plaça del Carme i la C-14 amb l’avinguda de la Generalitat. La capital de l’Urgell ha desenvolupat aquest projecte com una reurbanització integral: a més de modernitzar-ne la fesomia i la funcionalitat, també s’ha substituït la xarxa de clavegueram, que es trobava molt deteriorada pel pas del temps. La regidora d’Urbanisme, Ivonne Pont, ha subratllat que “la inversió no només es traduirà en una millora del paisatge urbà ja que també posarem fi a les afectacions d’humitat que patien alguns immobles”. A més, les noves conduccions permetran separar les aigües residuals de les pluvials, les quals s’evacuaran cap al riu Ondara a través del col·lector del carrer de Joan Maragall.

La reforma urbanística es du a terme en tota la longitud del carrer i en un segment de l’avinguda de la Generalitat, amb un àmbit total d’actuació de 1.820 metres quadrats de via pública. La calçada, les voreres i l’espai destinat a estacionament de vehicles es disposaran a un sol nivell eliminant les barreres arquitectòniques existents fins ara. Tot i això, s’utilitzaran diferents materials per als paviments: el carril de la calçada serà d’asfalt i flanquejat per lloses blanques mentre que la resta de la superfície serà feta de llambordes vermelles de formigó. Així mateix, els vianants guanyaran espai ja que la vorera, que també es delimitarà amb pilones, s’ha eixamplat al llarg del vial amb diferents amplades.

L’execució dels treballs s’adjudicà a l’empresa Tecnologia de Firmes SA per un import de 181.390 euros. Val a dir que l’empresa Endesa ha aprofitat les obres per modernitzar el cablejat elèctric en tot aquest sector del nucli urbà incloent el carrer de Comabruna. Amb la reobertura al trànsit del carrer de Jacint Verdaguer, que es mantindrà de sentit únic en direcció est, també es posarà de nou en funcionament la zona blava, la qual té capacitat per una vintena de places.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.