Les oportunitats del cultiu d’ametlla en regadiu obre les Jornades Tècniques de Preixana

Millorar la producció de l’ametller amb el reg de suport ja sigui amb varietats tradicionals o altres de noves és un dels temes que es tracten a les sisenes Jornades Tècniques de Preixana que han començat aquest dilluns i que s’allargaran fins divendres. Els bons preus que ofereix l’ametlla també converteixen aquest cultiu en una oportunitat. A més a més els resultats que ofereix amb el reg de suport són espectaculars ja que les produccions mitjanes es poden arribar a multiplicar per 10 respecte a les produccions que ofereix l’ametller de secà.

Enguany s’està implementant la Xarxa del Segarra Garrigues al terme de Preixana, una zona ZEPA on es permetrà regar els cultius d’ametller oliver o vinya ja establerts i també apostar per altres alternatives. Durant les jornades també es parlarà de les diferents possibilitats del panís.

Divendres s’oferirà la jornada de demostració agrària on els participants podran fer proves amb maquinària de trituració de rostoll, preparació del sòl i de sembra en aquest cas de cereals d’hivern.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.