L’Escola Àngel Guimerà de Tàrrega promociona els aparca-bicis per afavorir una mobilitat més sostenible

L’acció compta amb el suport del consistori, que ha instal·lat aquests elements de mobiliari urbà en centres educatius de la ciutat

Tàrrega ha tancat la Setmana Europea de la Mobilitat amb una activitat per promoure els desplaçaments en bicicleta. L’Escola Àngel Guimerà ha presentat la nova àrea d’aparca-bicis que s’ha habilitat recentment al centre educatiu per part del consistori targarí. Ha estat una acció de conscienciació per animar les famílies, si és possible, a fer els acompanyaments als col·legis i instituts a peu o en bicicleta per afavorir una mobilitat més agradable i sostenible. De fet, durant les últimes setmanes, l’Ajuntament de Tàrrega ha instal·lat aparca-bicis a tots els centres educatius de la localitat (només resta de posar-ne a l’Escola Oficial d’Idiomes i al Centre de Formació de Persones Adultes, treballs que es faran molt aviat).

A l’acte celebrat aquesta tarda han participat representants de la direcció, l’AMPA i la comunitat educativa del CEIP Àngel Guimerà juntament amb la regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient, Teresa Sala; i el regidor de Ciutadania i Educació, Xavier Rossell-Aparicio. Des de l’Equip de Govern s’ha fet una crida a les famílies per moure’s a peu o en bicicleta ajudant així a reduir la contaminació, baixar els nivells de soroll i fer salut. “A més propiciaríem unes entrades i sortides més pacífiques i tranquil·les als centres educatius”, ha afirmat Xavier Rossell-Aparicio. Per la seva part, Teresa Sala ha destacat que Tàrrega “volem fer una aposta decidida per la mobilitat en bicicleta en detriment del vehicle particular” afegint que “continuarem instal·lant més aparca-bicis arreu de la ciutat segons les necessitats i demandes que ens arribin”.

S’ha de recordar que la capital de l’Urgell ha ampliat recentment la dotació d’aparca-bicis a les avingudes de Catalunya i Raval del Carme, dues de les principals artèries viàries del centre de la ciutat. Ambdós vials disposen ara d’un total de 26 d’aquests elements de mobiliari urbà. Val a dir que l’any passat ja s’instal·laren tres nous aparca-bicis a la plaça Major. En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, Tàrrega també ha promogut el transport públic amb ús gratuït del bus urbà entre els dies 16 i 22 de setembre.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.