L’espill encantat’, una cantata de nova creació, dóna el tret de sortida al 9è Festival de Pasqua de Cervera

L_espill encantatCervera, 9 d’abril de 2019.- La 9a edició del Festival de Pasqua s’iniciarà aquest divendres 12 d’abril amb la representació de ‘L’espill encantat’, una cantata de nova creació encarregada al compositor de Cervera, Jordi Castellà, i amb lletra i guió de la cerverina Montse Pont. L’obra, que s’inspira en el ‘Quadern de música’ de l’escriptor cerverí Jaume Ferran, es representarà a les 20.30 hores al Gran Teatre de la Passió. ‘L’espill encantat’ és una estrena encàrrec i producció pròpia del Festival.

Com a prèvia a aquesta actuació, el dijous 11 d’abril, un grup de 830 alumnes i 58 professors de 14 centres escolars de la Segarra assistiran a una representació exclusiva de la peça. Serà a les 11 hores al Gran Teatre de la Passió de Cervera.

Festival de Pasqua: combinació de talent local i nacional

El Festival de Pasqua s’ha convertit en una referència del sector de la música clàssica a Catalunya. Des de l’11 fins al 21 d’abril, Cervera acollirà 14 concerts corresponents a 10 produccions. Aquest any, el tercer que lidera el director d’orquestra Josep Maria Sauret, presenta una línia de continuïtat que consolida la seva aposta per combinar talent nacional i local, així com la inclusió, en la programació, d’estils i formats diversos, entre els que s’hi inclouen els maridatges.

L’endemà de l’estrena, es presentarà la proposta íntima de la cantautora Lídia Pujol (a l’església de Sant Domènec), seguida d’una presentació del festival al públic per part del seu director, Josep Maria Sauret, i que anirà acompanyada d’un tast de cervesa. Serà sota el títol genèric de ‘De la terra a les estrelles’ i estarà acompanyat de cervesa artesana de la Fundació Casa Dalmases.

El primer cap de setmana del Festival es clourà amb el concert de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, al Paranimf de la Universitat, que convida una de les formacions de cambra del moment, els Barcelona Clarinet Players (membres de la Banda Municipal de Barcelona) que tocaran el brillant Clarinet quartet concertino, op. 145 de Salvador Brotons o El despertar d’un somni de Josep Serra.

Estrena de Salvador Brotons per Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019

El padrí del Festival de Pasqua d’enguany, Salvador Brotons, presentarà el dijous 18 d’abril, l’estrena d’una obra que celebra la Capitalitat de la Cultura Catalana de Cervera 2019. L’obra té format de poema simfònic i es titula ‘660 anys’. Es tracta d’una composició per a cobla i percussió, que estrenarà la cobla Mediterrània en un concert que tindrà lloc a les 21 hores al Paranimf de la Universitat de Cervera. El concert comptarà amb la participació de la Coral Polifònica de Puig-Reig, també amb obres de cor i cobla. La vetllada també inclourà l’estrena de l’obra ‘Per tu, Catalunya’ per a cor i

cobla, del mateix Brotons, i es completarà amb la interpretació de grans obres simfòniques per a cor i cobla.

Música barroca

Les propostes de Divendres Sant se centren en la música barroca. La Casa Duran i Sanpere serà l’escenari on el violoncel·lista barroc Guillermo Turina i la clavecinista Eva del Campo recordaran la figura i obra d’un referent de l’època, Pau Vidal. El mateix dia 19 d’abril, però a les 21 hores, la Coral Sant Jordi oferirà un recital de música vocal basat en cançons d’ahir i d’avui.

Propostes de proximitat

El cap de setmana central del festival (dissabte 20 i diumenge 21 d’abril) comença amb dues propostes de proximitat, amb dobles passis, en dos espais singulars, com són la Casa Dalmases i el Celler dels Encants del Llibre (que ja es va incorporar com a seu del festival en edicions passades).

Els músics Maria Ribera Gibal, guitarrista de Guissona i experta coneixedora de l’obra d’Emili Pujol, oferirà un recital en solitari i el duet que formen Cecilia Reguero (flauta travessera) i Tais Costa Ruera (violoncel) oferiran un concert que s’inspira en una cançó d’Enric Morera, ‘Clavell al balcó’, en clara al·lusió al que vol ser una reivindicació del patrimoni musical propi.

El plat fort de dissabte 20 d’abril serà el recital a piano sol de l’improvisador Marco Mezquida, a les 22 hores a l’Auditori Municipal, i que s’acompanyarà d’un diàleg amb el sommelier de Selecte Wine Store, Jordi Martínez.

Per finalitzar aquesta novena edició del Festival de Pasqua de Cervera, el diumenge 21 d’abril el premiat organista Joan Seguí (Premi Primer Palau i Catalunya Música) tocarà l’orgue de Francesco Teppati ubicat a l’església de Sant Agustí, en un concert que inclourà grans noms del patrimoni musical vinculats a l’àmbit organístic. Serà a les 19 hores i farà de concert de cloenda.

Venda d’entrades

Les entrades pels concerts es poden adquirir a través de la web del festival www.festivaldepasqua.cat, així com a través del correu electrònic de reserva espectacles@cerverapaeria.cat

El festival ofereix un abonament general a un preu de 45 €, així com un abonament jove per a menors de 18 anys a un preu de 20 €. Aquests abonaments inclouen els espectacles següents: L’espill encantat, De la terra a les estrelles -i la degustació-, El viatge sonor de l’OJC i dels Barcelona Clarinet Players, Sons de la terra, Cançons d’ahir i d’avui i concert a l’orgue Francesco Teppati.   El Festival també articula un abonament pels tres concerts de proximitat per un preu total de 10 €.

 

www.festivaldepasqua.cat

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.