L’esportista Jaume Rovira i el Consell Esportiu de l’Urgell impulsen la ruta solidària Transurgellenca a favor del Grup Alba

• La ruta Transurgellenca dissenyada per BTT Tàrrega transcorre per 190 km de camins que donen la volta i passa per gairebé tots els pobles de la comarca de l’Urgell.
• L’esportista targarí Jaume Rovira farà el recorregut non-stop el dia 24 d’abril com a entrenament previ a la seva participació a la Titan Desert, i convida a la ciutadania a sumar-se al repte.
• A través del web del Consell Comarcal de l’Urgell les persones podran fer la seva inscripció fent un donatiu mínim de 5€ al projecte i rebran un dorsal solidari. El mateix dia 24 d’abril o durant tota la setmana s’anima a tothom a fer un tram del recorregut a peu, corrent o en bicicleta.
• Els beneficis de la iniciativa es destinaran a la pràctica de l’esport inclusiu, a millorar-ne la seva accessibilitat i a promoure els hàbits saludables entre les persones amb discapacitat del Grup Alba.

El targarí Jaume Rovira amb el suport del Consell Esportiu de l’Urgell recorrerà el proper 24 d’abril els gairebé 190km de la ruta Transurgellenca en unes 10 hores que dona la volta a la comarca de l’Urgell per aconseguir fons per als projectes d’esport inclusiu i salut del Grup Alba. Forma part del seu projecte personal i solidari S.E.P Titan impulsat arran de la seva participació a la cursa extrema Titan Desert que es fa al Marroc.

Amb aquesta iniciativa es busca també la implicació de tota la ciutadania i es convida a sumar-se al repte solidari fent una donació mínima de 5€ pel projecte a través del formulari http://bit.ly/transurgellenca.

Les persones que facin la donació podran descarregar-se un dorsal que es pot personalitzar amb el seu nom. Les persones podran realitzar tota o una part del recorregut a peu, corrent o en bicicleta durant el mateix dia 24 unint-se en algun moment a la ruta del Jaume (veure horaris al web www.ceurgell.cat/repte-transurgellenca/) o durant aquella setmana del 16 al 25 d’abril. També poden animar al Jaume des de casa seva o en el transcurs de la ruta pel seu municipi.

“El recorregut començarà a les 12h a les instal·lacions de l’Associació Alba i en principi tinc previst fer tota la ruta sense parar en 10 hores. Ja hi ha algunes persones de clubs ciclistes de la comarca que m’han confirmat que s’uniran aquell dia al repte i espero que molta més gent pugui participar-hi i col·laborar d’aquesta activitat esportiva i solidària”, explica Jaume Rovira.

Segons Helena Garriga, tècnica del Consell Esportiu de l’Urgell amb aquesta iniciativa també es vol donar visibilitat a uns camins que estan a l’abast de tots els ciutadans i que promouen l’activitat física i la promoció de la comarca.

Des del Grup Alba, la responsable de l’Àrea d’Activitat física i salut, Anna Balp, ha agraït la col·laboració conjunta i ha explicat que amb els integrants del Club Ciclista Alba també s’uniran una estona en algun tram del recorregut. També ha animat a tothom a compartir fotografies de l’esdeveniment amb el dorsal fent servir el hashtag #reptetransurgellenca i etiquetant al @associacioalba @consellesportiuurgell i @s.e.p_titan

Els diners aconseguits es destinaran a la pràctica de l’esportiu inclusiu, a millorar-ne la seva accessibilitat amb la compra d’una bicicleta elèctrica o a promoure els hàbits saludables de les persones amb discapacitat del Grup Alba. La pandèmia ha fet augmentar els nivells de sedentarisme, fet que ha repercutit negativament en la salut de totes les persones, però més encara en les persones amb discapacitat que ja tenien taxes de sedentarisme i obesitat superiors a la mitjana.

Les persones que donin suport al repte entraran al sorteig de productes alimentaris i esportius proporcionats per comerços i empreses de la comarca. Aquest sorteig es realitzarà el dia 30 d’abril.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.