L’Institut Català de les Dones presenta un llibre i una exposició que visibilitzen les aportacions a la societat de 68 lleidatanes nascudes abans de 1940

“Dones rurals. Dones de Lleida” és la primera part d’un projecte àmbit català que també es realitzarà a Girona, Catalunya Central, Tarragona i Terres de l’Ebre

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), de la conselleria d’Igualtat i Feminismes, Meritxell Benedí Altés, presentarà el llibre i l’exposició “Dones rurals. Dones de Lleida” que recullen les biografies de 68 dones nascudes abans de 1940 a les comarques de Lleida i Alt Pirineu i Aran. El contingut s’ha pogut realitzar gràcies a les propostes i la informació facilitada per una cinquantena d’entitats de dones, culturals i veïnals i ens locals.

L’objectiu és reivindicar les aportacions socials realitzades per les dones i facilitar-ne el coneixement entre la ciutadania, especialment entre la població més jove. “Dones rurals. Dones de Lleida” és el resultat de la primera fase d’un projecte més ampli que tindrà continuïtat per la resta del territori català i que també preveu la creació d’eines i recursos pedagògics que impulsaran que el jovent conegui les aportacions de les dones que han fet història en una comunitat.

En l’acte de presentació, una representació de les dones que formen part de “Dones rurals. Dones de Lleida” protagonitzaran un diàleg intergeneracional amb la periodista Gemma Carceller Buenosvinos. Es tracta de:

  • Dolors Beso Atés, activista social i cultural (Vielha i Mijaran)
  • Teresa Sabaté Rodié, mestra i escriptora (Alguaire)
  • Josefina Vidal Morera, poetessa i política (Tàrrega)

En el transcurs de l’acte la presidenta de l’ICD lliurarà un volum del llibre a cadascuna de les dones que formen part del recull i hi siguin presents. En finalitzar, s’inaugurarà la mostra itinerant “Dones rurals. Dones de Lleida”, que formarà part del catàleg d’exposicions didàctiques que l’ICD posa a disposició d’entitats, centres educatius i culturals i institucions.

També hi intervindran l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, i Eugènia Puig-gros, directora de Presidència de la Delegació del Govern de la Generalitat a Lleida.

L’acte es podrà seguir en directe pel canal de You Tube de l’Institut Català de les Dones.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.