Lleugera millora de les dades de Covid-19 a Tàrrega i l’Urgell

Dos positius asimptomàtics en la primera jornada de cribratges massius a Agramunt

Les darreres dades publicades al mapa de dadescovid.cat indiquen aquest divendres que a Tàrrega el risc de rebrot es situa en els 384.69 punts quan ahir era de 446,96 punts. La velocitat de contagi (Rt) baixa dels 0,82 punts fins els 0,78 punts.

A la comarca de l’Urgell el risc de rebrot és de 471,54 punts quan ahir era de 501,55 punts. La velocitat de contagi (Rt) baixa dels 0,93 punts d’ahir fins els 0,9 punts d’avui.
A data d’avui, els pacients ingressats en centres hospitalaris són 7, i les defuncions a la comarca des de l’inici de la pandèmia són 33.

Pel que fa al nombre de pacients ingressats per covid-19 als hospitals públics i privats de la Regió Sanitària Lleida han baixat fins als 128, vuit menys que ahir dijous. Segons dades de Salut, a les UCI dels centres hospitalaris hi ha aquest divendres 13 persones ingressades en estat crític, dues menys que fa 24 hores. Pel que fa a la distribució d’aquests pacients, 53 estan ingressats a l’Hospital Arnau de Vilanova, dels quals 43 són a planta i 10 a l’UCI; 20 a l’Hospital Santa Maria, dels quals 18 a planta i 2 a l’UCI; 50 en centres privats, dels quals 49 planta i 1 a l’UCI, i 5 a l’Hotel Salut Nastasi.

D’altra banda ahir dijous s’iniciava les dues jornades de cribratges massius al municipi d’Agramunt per tal de determinar exactament quina és l’afectació que la Covid-19 té a l’àrea bàsica d’Agramunt.
Segons ha explicat l’alcaldessa del municipi Sílvia Fernàndez a Ràdio Tàrrega, de al voltant de 700 proves realitzades durant la primera jornada mitjançant test ràpid d’antígens, només es van detectar dos casos positius asimptomàtics.
Del resultat d’aquest cribratge massiu, dependrà que Agramunt entri completament a la primera fase de desescalada de la segona fase de la pandèmia de la Covid-19.

Recordem també que en els pròxims dies, es faran també cribratges massius a altres poblacions de la Regió Sanitària de Lleida com és el cas d’Almacelles, Almenar, Ponts, Cervera, Tàrrega i Balaguer. En el cas de Tàrrega seran els propers dies 5 i 6 de desembre.
Les proves s’adrecen a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb l’objectiu de frenar l’expansió del virus i tallar possibles cadenes de transmissió comunitària. En tots els casos s’efectuen tests antigènics ràpids (TAR) amb la qual cosa es pot disposar dels resultats al cap d’uns quinze minuts.

Informa Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.