Lleure Quàlia afronta l’estiu superant les xifres i oferta de lleure del 2019, abans de la pandèmia

La cooperativa Lleure Quàlia ha contractat a 150 joves com per a fer les tasques de monitoratge i en total calculen que uns 2000 infants i joves participaran de les diferents activitats programades per aquest estiu.

Com a novetats, amplia l’oferta de lleure dirigida als joves a través dels camps de treball locals que passen de fer-ne 1 l’any passat a Tàrrega a fer-ne 6 a diferents poblacions de l’Urgell . També organitzen una ruta a peu pel camí de Sant Jaume. • Amplien a 6 els torns de colònies amb noves propostes temàtiques de teatre i anglès, i fent ús de la casa de colònies de Gerri de la Sal. • També recuperen els torns de vacances dirigits a persones amb diversitat funcional i malaltia mental que l’any passat amb la pandèmia no es van poder fer.

L’èxit de la programació de lleure de l’estiu de l’any passat, malgrat estar en plena pandèmia, ha portat a les responsables de la cooperativa de Lleure Quàlia que forma part del Grup Alba a encarar aquest segon estiu amb pandèmia amb més ganes i optimisme que mai. L’experiència de tot un any els ha servit per veure que les mesures i els protocols funcionen i que els infants i, especialment els joves, no es poden permetre un segon estiu a mig gas. Així que han apretat l’accelerador i aquest estiu la cooperativa ha programat més lleure que mai, superant fins i tot l’oferta del 2019 abans de la pandèmia. – 38 casals d’estiu a diferents poblacions de les comarques de Lleida – Amplien els torns de colònies amb 2 torns de colònies a la casa de colònies de Llesp i com a novetat 4 torns més a la casa de colònies a Gerri de la Sal. – Per als joves, gestionen 6 camps de treball de la Generalitat i impulsen 6 camps de treball locals a diferents poblacions. Com a novetat també organitzen una ruta amb joves de 15 a 17 anys per a realitzar una part del camí de Sant Jaume per la ruta d’Euskadi. -Amplien les activitats de lleure per a persones amb discapacitat i del Club Social Airecel, persones amb malaltia mental, amb 20 activitats al llarg de l’estiu, 4 torns de vacances, i casals i 2 torns de colònies pels infants de l’Escola Alba.

La resposta també ha estat positiva entre les famílies que tornen a veure el lleure com una necessitat vital pels seus fills i filles”, explica Lluís Nadal, un dels socis de la cooperativa. Aquest any han tingut en compte més que mai als joves que són un dels col·lectius que ha patit més aquesta pandèmia a nivell de lleure i socialització.

Per això han apostat pels camps de treball locals on els joves realitzen activitats de voluntariat a la seva població, donant suport a projectes en col·laboració amb els Ajuntaments. L’any passat van impulsar la primera experiència a Tàrrega i va ser tot un èxit i han decidit ampliar-ho a 6 poblacions més. Pel que fa al col·lectiu de persones amb discapacitat Lleure Quàlia fa una aposta per recuperar, i fins i tot ampliar, el que ja venien fent altres anys. Aquest estiu han organitzat 20 activitats de lleure al llarg de l’estiu, diferents torns de vacances i 2 torns de colònies pels infants. La cooperativa Lleure Quàlia ha contractat a 150 joves com per a fer les tasques de monitoratge i en total calculen que uns 2000 infants i joves participaran de les diferents activitats programades per aquest estiu.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.