Lo Tossino repetirà la recollida de xumets durant la cavalcada de reis a Tàrrega

Tossino XumetPer segon any consecutiu, lo Tossino sortirà a passejar a la cavalcada de reis de Tàrrega que es celebrarà aquest dimarts 5  de gener. L’objectiu, igual que l’any passat, és que tots aquells nens i nenes que ja s’han fet grans i fan el pas de deixar el xumet, li facin una entrega simbòlica a una figura targarina tant nostrada com es Lo Tossino.

L’entrega, que es dura a terme a totes aquelles persones que ho demanin durant la rua quan vegin a Lo Tossino, quedarà immortalitzada gràcies a una fotografia instantània que s’entregarà al moment a aquell nen o nena que hagi decidit deixar el xumet.

Una iniciativa que s’atén arrel del país

L’entrega del xumet és un acte que va néixer espontàniament l’any 1994 al Poble Nou de Barcelona i que s’ha estès molt ràpidament per d’altres poblacions catalanes.

Per exemple, al Barri del Poble Nou de Barcelona (el Barcelonès) els nens i nenes entreguen el xumet a la víbria (en el marc de les festes de maig). A Vilanova i la Geltrú (el Garraf) els nens i nenes deixen el xumet al coll de la mulassa en el marc de la Festa Major a l’agost, mentre que a Vilafranca es posa al coll de la Gallina Ballarica en el marc de la Fira del Gall, al desembre. Aquí a Tàrrega, aquest any es el segon any que es celebra durant la cavalcada de reis, i  s’espera que es converteixi amb una activitat simbòlica i simpàtica dins el marc de les festes de Nadal.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.