L’obrador de galetes El Rosal celebra el centenari després de consolidar el projecte social amb l’Associació Alba

El Rosal de Tàrrega preveu una campanya de Nadal similar a la de l’any passat malgrat la pandèmia

ACN Tàrrega .- La fàbrica de galetes El Rosal de Tàrrega preveu que la campanya de Nadal sigui similar a la de l’any passat malgrat la pandèmia i és que segons la presidenta de l’Associació Alba, Maite Trepat, sigui amb sis o més persones a taula, per les Festes no hi poden faltar les neules o els famosos arrugats. En aquest sentit, asseguren que no els paren d’arribar comandes i confien produir uns 5.000 quilos de galetes que es tradueixen en unes 50.000 caixes. L’obrador celebra el centenari i ho fa amb un projecte social consolidat després que fa gairebé 20 anys, la família Serra fundadora del negoci, el traspassés a aquesta entitat que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual.

La responsable de l’obrador de galetes El Rosal, Núria Cendoya, ha explicat que malgrat “l’expectativa de misteri” que suposa la pandèmia de la covid-19, han posat tota “la carn a la graella” per la campanya de Nadal i al mes de novembre ja preveuen que serà bona pel volum de comandes que els estan arribant. En aquest sentit, estan fent 3 torns de 24 hores per poder assumir tota la càrrega de feina i ho fan amb una vintena de treballadors (10 més dels que tenen durant tot l’any), dels quals 7 són persones amb discapacitat intel·lectual. Segons Cendoya, la campanya de Nadal suposa el 65% de la producció anual però a l’obrador fa anys per intentar revertir aquesta xifra i fer que el consum de neules i arrugats s’estengui durant tot l’any.

De la seva banda, Maite Trepat ha destacat la “confiança” dels clients i ha assenyalat que el producte que fabriquen entra molt als lots de Nadal ja que està considerat de “proximitat”.

Amb una base d’ou, farina, sucre, vainilla, sal i mantega, a l’obrador fan galetes de diferents tipus que passen per ‘cubanitos’ de xocolata, neules amb xocolata i sense, els ventalls o els ‘arrugats’ que van ser ideats de forma inesperada quan un treballador que no li sortien les neules acabava arrugant la massa. De fet, actualment el 70% de la producció són els arrugats i per això s’ha apostat per oferir-ne més varietat amb xocolata, praliné, xocolata o xocolata i taronja.

Celebració del centenari

Les galetes del Rosal compleixen 100 anys i l’obrador de l’Associació Alba ha rebut aquest dimarts la visita d’una de les netes del fundador, la Montse Serra, que ha volgut mostrar la “satisfacció” pel fet que es pugui continuar el projecte que va començar el seu avi i els seus tiets. Amb motiu del centenari s’està preparant una exposició amb tot de materials antics de la firma i Serra ha destacat que el fet de recopilar-lo li ha servit a ella i els seus cosins per rememorar la història de la seva família.

Maite Trepat també ha volgut posar en valor la “generositat” de la família Serra per no deixar perdre una tradició de 80 anys i traspassar fa 20 anys les màquines i el coneixement a l’Associació Alba. Així mateix, ha destacat que durant anys, els Serra els han donat consells per mantenir la qualitat del producte com el fet de no canviar de matèria primera per elaborar les galetes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.