L’Urgell acumula 350 ERTO que afecten a 2.117 persones

Segons ha fet public el departament de Treball, Afers Socials i Famílies, fins ahir, 7 d’abril, s’han presentat a la comarca de l’Urgell un total de 350 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupacio (ERTO), que afecten a 2.117 persones.
En la major part dels casos, 323, els ERTO s’han presentat al•legant Força Major, mentre que 27 dels casos són per altres causes.

Pel que fa a la demarcació de Lleida, els expedients són 4.830 i les persones afectades són 26.773, mentre que a Tarragona hi ha 7.023 ERTO i 40215 treballadors afectats.

Els ERTO a Catalunya són ja 86.573 i afecten 636.032 treballadors, segons les dades fetes públiques aquest dimecres pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani. Les xifres suposen un increment de gairebé 1.500 expedients i 10.600 treballadors en només 24 hores. El conseller El Homrani ha reiterat la seva “preocupació” perquè tothom pugui cobrar la nòmina de l’atur el 10 d’abril, la data de pagament habitual, davant del col•lapse del servei espanyol que ho ha de tramitar, el SEPE. De fet, el conseller ha confirmat que el ministeri espanyol els ha enviat una carta demanant poder disposar dels serveis del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per ajudar en l’allau de peticions.

En aquest sentit, ha confirmat que 460 treballadors del SOC atendran trucades sobre les prestacions que normalment assumiria el SEPE. El conseller ha dit que l’objectiu és “assegurar els drets dels treballadors”, ja siguin afectats per ERTO, els que s’han quedat a l’atur, els que han patit la no renovació de contractes temporals o la seva extinció.

Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.