Menjadors escolars de l’Urgell, la Segarra i la Noguera registren poques baixes d’alumnes tot i la covid-19

Només són del 10% tot i que s’estimaven que podien arribar al 30%

ACN Bellpuig .- Un bon nombre de menjadors escolars de l’Urgell, la Segarra i la Noguera han mantingut la mitjana d’alumnes que es queden a dinar tot i la covid-19. El responsable de la cooperativa de lleure infantil i juvenil Quàlia, Lluís Nadal, ha explicat que només han registrat una davallada del 10% d’inscrits tot i que abans de començar el curs es pensaven que podria ser del 30%. Malgrat la peculiaritat de la situació marcada per les mesures sanitàries, Nadal ha valorat positivament l’inici del menjador escolar a les 25 escoles que presten servei entre les tres comarques. En aquest sentit, Nadal ha remarcat que els monitors han rebut dos “formacions específiques”.
Dos dies després de començar a prestar el servei de menjador a una de les escoles amb què treballen, la Valeri Serra de Bellpuig (Urgell), Lluís Nadal ha assenyalat que l’arrencada del curs ha sigut “peculiar” per la situació sanitària. Això no obstant, ha remarcat que els menjadors i acollides de les quals s’ocupa Quàlia s’han adaptat amb els professionals dels centres educatius i les Ampes per tal de respectar els “grups bombolla”, mantenir distàncies per poder menjar sense mascareta i també respectar els espais als patis, l’estona de lleure abans de tornar a classe.

Nadal ha assegurat que de moment, hi ha molt poques famílies que no volen deixar els infants al menjador i ha destacat que la majoria han confiat amb els protocols. Això els fa mantenir les mitjanes de cursos anteriors i només ha baixat un 10% l’afluència d’escolars. En aquest sentit, ha remarcat que els monitors han rebut 2 formacions específiques abans de començar el curs i que també s’ha planificat el desdoblament de menjadors situant alguns grups en aules o gimnasos per garantir distàncies.

Quàlia porta els menjadors de 25 escoles de l’Urgell, la Segarra i la Noguera. En total distribueix uns 1.600 menús al dia i compta amb una plantilla de 130 treballadors per fer-ho.

  •  Text

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.