Més d’un centenar d’empreses i establiments de Tàrrega rebran ajudes municipals per fer front a la crisi provocada per la pandèmia

La Regidoria de Promoció Econòmica estima un 71% de les sol·licituds rebudes i atorga un total de 117.600 euros en ajuts directes · Els sectors més beneficiats són hostaleria, comerç i perruqueries

Un total de 108 empreses, establiments comercials i negocis de Tàrrega rebran ajudes directes de la Regidoria de Promoció Econòmica per fer front als efectes de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19. El consistori targarí ha estimat un 71% de les sol·licituds rebudes ja que la resta s’han hagut de refusar en no ajustar-se als requisits necessaris. Això vol dir que set de cada deu negocis targarins que han tramitat la sol·licitud rebran els ajuts. Així ho ha donat a conèixer la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, després que l’àrea que encapçala hagi resolt les peticions, que es podien presentar fins al passat 30 de setembre.

Quant a les ajudes atorgades, el 35% dels sol·licitants rebran l’import màxim de 1.300 euros mentre que el 67% restant rebrà una compensació de 1.000 euros. Pel que fa a la tipologia de les empreses beneficiàries, un 46% (gairebé la meitat) pertany al sector de l’hostaleria, el 39% correspon a comerços i el 15% restant es tracta de perruqueries. En total, l’Ajuntament de Tàrrega concedirà 117.600 euros en ajudes. Pel que fa a les peticions desestimades, un 55% havien patit unes pèrdues menors al 25% establert a les bases de la convocatòria, un 27% havia obtingut beneficis i el 18% restant incomplia altres condicions fixades.

La regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert, ha asseverat que “a més dels ajuts esmentats, continuarem impulsant molt aviat altres accions de reactivació de l’economia local”. En aquest sentit, el consistori targarí ha posat en marxa recentment una nova eina telemàtica per donar suport al sector del comerç i serveis. Es tracta d’un directori i cercador (https://buscador-negocis.tarrega.cat) que recull prop d’un miler de referències d’empreses i professionals establerts al terme municipal de Tàrrega, classificats en 29 sectors i 112 subsectors  econòmics.

Val a recordar que els ajuts convocats per la Regidoria de Promoció Econòmica es dividien en dos grups. El primer anava destinat als negocis més afectats que van registrar pèrdues en la facturació d’entre el 50% i el 100% (en aquests casos, les ajudes podien arribar als 1.300 euros per sol·licitant). L’altra línia era per als negocis que van patir pèrdues en la facturació d’entre el 25% i el 49% (amb  ajudes de 1.000 euros per a cada beneficiari).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.