Més d’un miler d’espectadors visiten el 3r Galacticat

 

La Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, que enguany ha homenatjat els 50 anys d’Star Trek, a un pas d’integrar-se dins la marca Catalunya Film Festivals

Més d’un miler d’espectadors han passat aquest cap de setmana per les diferents sessions del 3r Galacticat – Mostra de Cinema Fantàstic de Ponent, celebrat a Cinemes Majèstic de Tàrrega. Coorganitzat per l’empresa Circuit Urgellenc i la Regidoria de Cultura, el certamen consolida la seva posició com a punt de trobada dels aficionats a la ciència ficció a la vegada que apuntala Tàrrega com un dels focus d’exhibició cinematogràfica a les terres de Lleida. El gerent de Circuit Urgellenc, Pere Aumedes, ha fet un balanç molt positiu de la resposta del públic i ha anunciat que es continuarà treballant per reforçar els atractius de la programació.

En aquest sentit, el director del Galacticat, David Ferreras, ha avançat que és a punt de cristal·litzar l’acord perquè la mostra targarina s’integri dins la marca Catalunya Film Festivals, la qual agrupa els principals festivals de cinema del país. Per la seva part, el regidor de Cultura, Raül Palacios, ha reiterat l’aposta del consistori targarí a favor del cinema com un dels pilars de l’acció cultural al municipi. D’altra banda també es mantindran les estrenes a Tàrrega sota el segell Galacticat durant tot l’any, com és el cas de l’spin-off d’Star Wars que arribarà aquest desembre.

El Galacticat 2016 ha englobat diverses seccions per al públic cinèfil i amant del gènere fantàstic. L’eix de la tercera edició ha estat l’homenatge als 50 anys de l’univers televisiu i cinematogràfic d’STAR TREK. Membres del Club Star Trek España han ofert una xerrada acompanyada de la projecció de tres títols de la nissaga. A més, el vestíbul de Cinemes Majèstic ha exhibit una reproducció del seient de comandament de la nau Enterprise. Paral·lelament, la Sala Marsà de la Casa de Cultura mostra fins al 6 de novembre un centenar d’objectes de col·leccionisme d’Star Trek com llibres, còmics, pòsters i vestuari entre altres curiositats. Els fans poden contemplar també rèpliques en miniatura de les naus d’Star Trek i nombroses fotografies signades per personatges de la nissaga galàctica.

Un altre dels moments àlgids ha estat la visita de Carlos García Bayona, germà i assistent de producció de l’aclamat realitzador Juan Antonio Bayona. Precedint la projecció del seu film UN MONSTRUO VIENE A VERME, Juan Antonio Bayona saludà el públic via telefònica des de Londres agraint el suport del Galacticat. La programació també ha donat cabuda entre altres al·licients a la recuperació de clàssics de culte en pantalla gran, en aquesta ocasió VIAJE ALUCINANTE (Richard Fleischer, 1966) i EL ENIGMA DE OTRO MUNDO (Christian Niby, 1951). D’altra banda, el certamen s’ha unit a la celebració del 10è aniversari de LO CERCACURTS, festival de curtmetratges de Montornès de Segarra, projectant una tria de les millors cintes que han passat per la darrera edició.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.