El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega, Albert Rosinés i Vilardosa, morí ahir divendres 31 d’octubre al vespre a l’edat de 54 anys a causa d’una llarga malaltia. Rosinés va néixer a Tàrrega l’any 1960, era casat i pare d’un fill. L’Ajuntament de Tàrrega expressa el seu profund condol per tan sentida pèrdua, especialment vers la família del difunt. Així mateix, el consistori acordarà dia de dol oficial al municipi el diumenge 2 de novembre. Les banderes de la façana de la Casa Consistorial ja onegen a mig pal. La bandera de Tàrrega du a més un crespó negre.
L’Ajuntament de Tàrrega ha convocat un Ple extraordinari per avui dissabte 1 de novembre a les 13 hores per acordar el dia de dol i dedicar un minut de silenci a la memòria d’Albert Rosinés. L’alcaldessa Rosa Maria Perelló, en nom del consistori, lloa “l’absoluta entrega de Rosinés per treballar al servei de la seva ciutat així com la seva força de voluntat i coratge a l’hora de plantar cara a la malaltia”. També destaca el fet que Rosinés exercí les responsabilitats del seu càrrec al capdavant de l’àrea de Cultura fins a l’últim moment. El funeral tindrà lloc el diumenge 2 de novembre, a les 16 hores, a l’Església Parroquial de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega.
Perfil polític
Militant de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) des de l’any 2002, Rosinés formava part del grup municipal de CiU des de l’any 2007, quan sortí elegit regidor en els comicis municipals. Durant el seu primer mandat com a edil (2007-2011) desenvolupà la seva tasca a l’oposició. En el seu segon mandat, des del juny de l’any 2011 i fins a l’actualitat, exercia el càrrec de regidor de Cultura dins el Govern municipal.
Tasca al capdavant de la Regidoria de Cultura
Albert Rosinés dugué a terme una reorganització de la Regidoria de Cultura per potenciar la coordinació de les activitats i festes de les diferents àrees de gestió. En aquest sentit, intensificà els programes d’exposicions i publicacions pròpies. Impulsà accions com la posada en marxa del Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat, l’obertura de la sala permanent al Museu Comarcal de l’Urgell sobre el passat jueu de la vila, la museïtzació de l’adoberia i el pou del gel, la remodelació de la Biblioteca o les millores del Teatre Ateneu. A la vegada prestà suport a manifestacions de cultura popular i altres iniciatives sorgides del teixit associatiu. Enguany també contribuí a posar en marxa l’Embarrat, el festival de creació contemporània de Tàrrega.
Perfil personal
Persona apassionada per les arts escèniques, durant més de 30 anys ha estat membre actiu del Grup de Teatre BAT, del qual en fou també el seu director escènic. Rosinés intervingué en multitud de muntatges teatrals de l’agrupació targarina, esdevenint un rostre i una veu força coneguts pel públic de la capital de l’Urgell. La seva implicació en tasques culturals també es posa de manifest exercint de vicepresident de la Societat de Sant Antoni Abat, que organitza cada any els Tres Tombs, i formant part del col·lectiu Pallassos sense Fronteres. En l’àmbit professional aplicà la seva experiència a l’empresa Olis Franquesa, per la qual treballà des de fa més de 30 anys.