“Mort a les Cunetes” al teatre Armengol de Bellpuig

Un emotiu espectacle basat en la història real de vuit persones que van morir per les seves idees, ara fa 80 anys

“Mort a les Cunetes” és un muntatge teatral, de creació pròpia, que narra la història de La Fossa de Can Maçana: l’afusellament de nou republicans, acusats de rebel·lió i sedició, que van ser trets a la mitjanit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa i la fuga d’un d’ells que ho va poder explicar. L’obra reconstrueix aquesta injustícia encara no reparada, amb la força de la paraula i la música en directe, i fa un homenatge a totes les víctimes de la repressió franquista.

“Mort a les cunetes” explica, a través de cinc monòlegs que es produeixen en diferents moments temporals, però sempre situats al lloc de l’afusellament, les experiències de les persones relacionades amb aquesta injustícia: Jaume Ollé, emboscat a la zona que va sentir els trets, Teresa Mabras “la Maciana”, represaliada amb el pacte de la fam, que tapava aquests cossos insepults quan passava per allá, Nicomedes Salguero, Guàrdia Civil que comandava l’escamot d’afusellament, Rita Soler, falangista i delatora i en Josep Nin, supervivent de l’afusellament que ha permès reconstruir aquella història tràgica i que esdevé un testimoni de gran valor per a la memòria d’aquells anys, dominats pel terror i la por del nou règim.

Millor Espectacle i Millor Actor de la 24a Mostra de Teatre Barcelona 2019, amb l’actor Joan Valentí i l’acordionista Martí Marsal.

Un espectacle emotiu, colpidor, amb tocs d’humor, que pot ser vist a partir dels 8 anys.

Preu de l’entrada: 2€ (a l’ajuntament o per la plataforma Vivetix a l’adreça  https://vivetix.com/events/ajuntament-bellpuig

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.