Neix el cicle Vesprades-Música als Ateneus amb 8 propostes emergents del territori que actuaran en 13 escenaris d’11 poblacions

 Té per objectiu ampliar l’abast de les activitats de la Casa de la Música de Lleida, Pirineu i Aran mitjançant la participació i col·laboració de la Xarxa d’Ateneus de les Terres de Ponent.

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha acollit aquest dijous la presentació del cicle de concerts Vesprades-Música als Ateneus, que tindrà lloc en tretze escenaris d’onze poblacions de Lleida aquesta tardor amb la participació de vuit propostes musicals emergents del territori. La iniciativa compta amb el suport de l’IEI, l’Institut Català de les Empreses Culturals i de la cadena de supermercats Plusfresc.

L’acte ha comptat amb la participació d’Estefania Rufach, vicepresidenta de la Diputació de Lleida i de l’IEI; Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya; Rafel Oncins, director de Responsabilitat Social Empresarial de Supermercats Plusfresc; i Òscar Enrech, director de la  Casa de la Música de Lleida.

La vicepresidenta ha donat la benvinguda als assistents i ha donat pas a la presentació del cicle de concerts Vesprades, que són el resultat de la “unió de dues grans forces culturals que tenim al territori, com són els Ateneus i les Cases de la Música”. Rufach ha explicat que és un cicle on destaquen els artistes locals, “una de les grans apostes que estem portant a terme des de la Diputació de Lleida i des de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que impliquen territori i quilòmetre zero”.

El cicle s’emmarca dins l’acord que la Federació d’Ateneus de Catalunya i la Fundació Orfeó Lleidatà han signat per tal d’ampliar l’abast de les activitats de la Casa de la Música de Lleida, Pirineu i Aran, mitjançant la participació i col·laboració de la Xarxa d’Ateneus de les Terres de Ponent. La participació dels ateneus i la col·laboració entre la Casa de la Música i la Federació d’Ateneus suposa el reconeixent del seu paper com agents culturals de referència a nivell territorial i una oportunitat per facilitar una major vinculació entre els joves i el món ateneístic

Els eixos de col·laboració són els següents: activitats de sensibilització i divulgació, activitats de suport a la creació mitjançant la cessió d’espais d’assaig o col·laboracions amb músics i grups emergents del territori, activitats d’exhibició com l’organització de cicles de concerts i mostres de grups i músics emergents tant a nivell local com territorial, i activitats de dinamització i participació ciutadana amb el desenvolupament de projectes socials amb la col·laboració d’agents locals i territorials, així com la col·laboració amb esdeveniments culturals promoguts pels ateneus.

El cicle Vesprades-Música als Ateneus serà, doncs, la primera acció d’aquesta col·laboració entre la Federació d’Ateneus de Catalunya i la Casa de la Música de Lleida, Pirineu i Aran. Té per finalitat oferir a les propostes artístiques emergents del nostre territori un espai de qualitat on poder mostrar la seva creació, incidir especialment en el col·lectiu de joves de cada població i apropar-los a les entitats culturals de referència per rejovenir el seu teixit associatiu i fomentar les activitats en xarxa per les entitats que formen la Delegació Territorial Terres de Ponent de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

El cicle de concerts es realitzarà durant els mesos de setembre, octubre i novembre amb el següent programa previst:

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.