Nous crèdits a mida per finançar les plantacions de pistatxos a l’entorn del Segarra – Garrigues

La Finca Mas de Colom de Tàrrega del grup Borges ha estat l’escenari escollit per a que l’empresa, CaixaBank i l’Associació ACORD signessin el conveni que permetrà finançar les inversions de productors de pistatxo del canal Segarra-Garrigues i altres regadius. D’aquesta manera CaixaBank obre una línia de crèdit per a productors interessats en plantar pistatxo que cobrirà els primers 4 anys d’improductivitat dels arbres del pistatxer.

L’impuls del cultiu del pistatxo de regadiu està liderat per l’empresa Borges i a través d’aquest projecte la firma es compromet a donar suport tècnic als pagesos així com garantir-los la comercialització de la producció. A través de la línia de negoci agrari Agrobank de CaixaBank es finançaran les inversions de les plantacions amb prèstecs que poden anar dels 8 als 15 anys.

L’Associació ACORD per al desenvolupament rural impulsa i coordina els motors del Segarra – Garrigues que preveuen impulsar diferents cultius al voltant d’aquest regadiu sempre liderats per empreses agroindustrials capdavanteres.

El projecte de l’impuls del pistatxo va començar fa tres anys a la Finca Mas Colom que té Borges a Tàrrega. Entre les finques que té Borges i les compromeses el projecte ja compta amb 150 hectàreees de pistatxer.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.