Nova campanya a Tàrrega per fomentar el reciclatge dels envasos de vidre per part dels establiments d’hostaleria i restauració

L’Ajuntament i el Consell Comarcal de l’Urgell donen suport a la iniciativa d’Ecovidrio, que lliurarà cubells gratuïts per dipositar i transportar el vidre als contenidors corresponents · Esforç conjunt per millorar el percentatge de separació de residus al municipi

 L’Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l’Urgell donen suport a la nova campanya d’Ecovidrio adreçada als establiments del sector Horeca (hostaleria, restauració i càtering) per a fomentar la correcta separació dels residus de vidre. Es calcula que el 50% dels envasos de vidre que van a la brossa són generats per aquest tipus d’establiments. Així, es vol incidir en aquest sector per augmentar l’índex de recollida selectiva del vidre en favor de la sostenibilitat i el medi ambient. L’empresa sense ànim de lucre Ecovidrio lliurarà als establiments d’hostaleria i restauració de Tàrrega un cubell gratuït per dipositar i transportar el vidre fins als contenidors corresponents situats a la via pública. El cubell s’acompanyarà d’una carta informativa amb consells pràctics sobre el correcte reciclatge del vidre.

 

Diagnosi de la recollida del vidre

D’altra banda, la campanya permetrà conèixer les mancances que presenta el sector de l’hostaleria i restauració a l’hora de separar els residus de vidre. En aquest sentit, els cubells que es facilitaran seran de diferents mides i capacitats segons el volum d’envasos generats. També servirà per avaluar les necessitats quant a la ubicació actual dels contenidors de vidre. La regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient, Teresa Sala, ha refermat el compromís del consistori per assolir els objectius de reciclatge fixats per la normativa europea (un 50% l’any 2020) quan actualment se supera poc més del 37%. Per la seva part, el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells, ha insistit en la necessitat d’augmentar els índexs de reciclatge per donar compliment a les directives de la Unió Europea així com a la Llei de Residus de Catalunya.

 

Crida a la implicació del sector en favor del medi ambient

Des de l’Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l’Urgell es fa una crida a la implicació dels establiments per secundar la campanya i fer suggeriments per a millorar el servei de recollida. Així mateix, també se subratlla que l’ordenança municipal dels espais d’ús públic i civisme recull l’obligació dels establiments a separar correctament els residus. L’incompliment de la normativa pot donar peu a sancions de fins a 750 euros. Tàrrega introduirà més accions i millores en relació a les deixalles per assolir majors percentatges de recollida selectiva, una de les prioritats en l’agenda de treball de la Regidoria de Serveis Municipals i Medi Ambient.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.