Nova deixalleria mòbil a l’Urgell

Els habitants dels municipis petits de la comarca disposaran d’aquest servei gràcies a una subvenció de 36000€ de l’ACR al Consell Comarcal de l’Urgell

Des d’avui la comarca de l’Urgell disposa d’un nou servei de deixalleria mòbil. El funcionament consistirà en el recorregut d’aquesta deixalleria pels diferents pobles que ho sol·licitin amb l’objectiu de facilitar el reciclatge, de forma descentralitzada, als veïns de la comarca. Es tracta d’una iniciativa que ha estat possible, en gran part, a una subvenció de 36.000€ de l’Agència Catalana de Residus al Consell Comarcal de l’Urgell.

La deixalleria mòbil estarà, a més a més, supervisada per un tècnic, i s’hi podran abocar residus com pneumàtics, oli usat, tèxtils o bombetes, entre d’altres.

El funcionament està ideat perquè els veïns dels pobles sense deixalleria passin a concebre el reciclatge de residus com una acció fàcil i pràctica.

La taxa de reciclatge a l’Urgell és, a dia d’avui, lleugerament superior al 50%. Un xifra que amb iniciatives com la deixalleria mòbil o el ‘porta a porta’, que s’ha d’instaurar els propers mesos a la comarca, hauria d’ascendir fins al 70 o el 80%.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.