Òscar Amenós: “Som l’equip que capgirarà la vella política i donarà un nou impuls a Tàrrega”

 

La candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d’Esquerres (ERC-MES) a l’Ajuntament de Tàrrega ha fet aquest divendres l’acte central de la campanya de les eleccions municipals i europees del proper 26 de maig. L’alcaldable Òscar Amenós ha presentat als diversos integrants de la candidatura i ha explicat que “som l’equip que capgirarà la vella política i donarà un nou impuls a Tàrrega“. Amenós ha exposat que “som nova gent, amb noves idees per fer possible un nou govern a Tàrrega“, pel cap de llista republicà “Tàrrega necessita una nova manera de governar oberta, transparent i participativa, escoltant la gent i les entitats“. A l’acte celebrat a la sala de plens diversos membres de la candidatura han exposat alguens propostes del programa electoral: del comerç a la gestió de residus, passant per les polítiques de patrimoni i cultura a les esportives. La número dos de la candidatura, Alba Pijuan, s’ha referit a la nacessitat de fer “una veritable variant de la C-14 que vagi de Verdú a Altet, i no el projecte actual que serà només un pedaç que no resoldrà els problemes de mobilitat al centre de la ciutat“. Per la seva part, Ivonne Pont, número tres a la candidatura s’ha referit a la necessitat de “defensar el patrimoni, tant el material com l’immaterial, de la ciutat i ha assenyalat que hi ha edificis que cal recuperar i donar-los un ús com la Farinera Balcells, d’important valor patrimonial, o la Casa de Cultura, que és utilitzada com a magatzem“, ha lamentat.

 

La resta d’integrants de la llista electoral d’ERC-MES s’han referit a que “acutalitzarem les polítiques de dinamització comercial“, així com a la necessitat de “fer República des del municipalisme i treballar des de Tàrrega per la independència de Catalunya“. També han esmentat que “facilitarem i simplificarem els tràmits adminsitratius amb l’Ajuntament a les entitats“, la importància de tenir “uns carrers en bon estat de manteniment i neteja” i han destacat que ERC va fer possible la conversió de l’antic escorxador en l’actual Oficina Jove, però que ara “cal dotar-la de contingut“.

 

L’acte l’ha obert una intervenció de la secretària general del partit, Marta Rovira, des de Ginebra per fer arribar “tot el suport a la candidatura d’ERC-MES Tàrrega, que vol aconseguir tota la confiança possible per fer una Tàrrega millor“. Per la seva banda, la senadora electa Sara Bailac ha destacat “que aquesta és una llista amb un paper actiu de moltes dones, de gent jove, de persones de diversos origens i procedències, que tenen en comú la seva estima per Tàrrega i és des d’aquesta estima que volen afrontar la política municipal“. Bailac ha destacat la importància de prendre un paper actiu en la política local sota les sigles d’ERC, “un partit amb 89 anys d’història i sense cap cas de corrupció“.

 

A l’acte també hi ha participat l’eurodiputat i membre de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya, Jordi Soler, que ha destacat “l’esforç i la implicació que comporta estar en un consitori” i ha felicitat i agraït “les persones que us impliqueu en la política municipal“. Soler ha destacat que “les sigles d’Esquerra Republicana són les sigles de la dignitat i de la lluita continua, som hereus de moltes generacions que han fet coses molt positives pels pobles, per les ciutats i pel país“. En relació a les eleccions europees del proper 26 de maig Soler ha destacat que “són la segona volta de la primavera republicana, de les eleccions que vàrem tenir el 28 d’abril i on vam tenyir de groc el mapa de Catalunya. El 28 d’abril vam fer possible “que un pres polític, l’Oriol Junqueras, guanyés les eleccions i això no queda aquí, ara toca guanyar als municipis i guanyar a Europa. Portar un pres polític al cor d’Europa és la millor manera de visualizar la repressió.”

 

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.