PCR negatiu pels 36 usuaris i 33 treballadors de la Llar Ca n’Aleix de Tàrrega després de detectar-se un positiu

PCR negatiu pels 36 usuaris i 33 treballadors de la Llar Ca N’Aleix de Tàrrega, gestionada pel Grup Alba, després que divendres passat es confirmés un cas positiu per Covid-19 en un resident del centre.
D’aquesta manera s’ha confirmat que s’ha tractat d’un cas aïllat que detectat a temps i seguint tots els protocols sanitaris no ha contagiat a la resta de la comunitat del centre.

Recordem que dimecres passat una resident de la Llar Aleix va començar a tenir mal de coll i ràpidament se la va aïllar a la seva habitació i es va activar el protocol amb el Departament de Salut per fer-li la PCR. El mateix dimecres ja es va poder fer el test i divendres va obtenir el resultat positiu de COVID19. Immediatament es va decidir, amb indicacions del Servei d’Epidemiologia i Salut, aïllar a la resta de residents de la llar a l’espera de fer un cribratge a les persones que hi viuen, que com dèiem ahir confirmava el negatiu en tots els casos.

Tot apunta que el contagi hauria pogut venir de fora ja que aquell cap de setmana la persona va marxar a casa a veure la seva família. És la primera vegada que el Grup Alba es troba davant d’un cas de covid19 a les seves dues llars residència des que va començar la pandèmia.

La persona que va donar positiu es va traslladar divendres al pis d’aïllament que l’entitat tenia preparat per aquests casos i està controlada en tot moment pels professionals de l’àrea d’habitatge. En general es troba bé de salut. Tal i com marca el protocol, les persones residents a la Llar Aleix que han obtingut una PCR negativa fan aïllament a la llar durant 10 dies i s’adapten les activitats i els professionals a la nova situació.
Les famílies han estat informades en tot moment de l’evolució dels casos i dels resultats dels seus familiars.

Informa Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.