Preixana dedica les novenes jornades tècniques agràries al canvi climàtic i a la modernització del regadiu

Preixana acull aquesta setmana la novena edició de les seves jornades tècniques agràries que estan dedicades al canvi climàtic i a la modernització del regadiu. L’alcalde, Jaume Pané, ha destacat que “durant quatre dies a Preixana debatrem i posarem en valor la modernització del regadiu a la zona dels Canals d’Urgell així com la digitalització del sector agrari a la vegada que parlarem sobre com afrontar el canvi climàtic, un repte de país”.

La jornada d’aquest dilluns ha anat a càrrec del president de la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell, Amadeu Ros, que ha presentat el projecte de modernització dels Canals d’Urgell, del qual espera poder iniciar les obres entre finals d’aquest any i principis del 2021 amb una inversió de més de 1.000 milions d’euros. Per aquest motiu, Ros ha demanat la implicació de totes les administracions, ja que “és un ambiciós projecte de país”. La jornada inaugural s’ha completat amb la presentació de l’estudi de modernització dels Canals d’Urgell per part de Xavier Guixà, d’Infraestructures.cat, que ha assegurat que es tracta d’un projecte “sostenible, eficient en l’ús de l’aigua, que utilitza energies renovables i amb un molt baix cost d’explotació”. Prèviament les autoritats han donat la benvinguda als més de 70 assistents. Entre aquests hi havia el cap de l’Oficina Comarcal de l’Urgell del Departament d’Agricultura de la Generalitat, Andreu Bosch; el president de la Cooperativa d’Ivars, Josep Coll; el director de Fira de Mollerussa, Xavier Roure, i l’alcalde de Preixana, Jaume Pané.

Dimarts dia 4 la jornada se centrarà en la concentració parcel•lària i anirà a càrrec de Celestí Franch, responsable de concentració parcel•lària dels Serveis Territorials del DARP a Lleida.

Dimecres dia 5 serà el torn de l’agricultura de precisió per millorar la gestió agrícola, a càrrec de Carlos Garcia, de GDT Agricultura 4.0, i Clara Orno, servei tècnic de CUPASA.

Clourà la novena edició de les jornades tècniques agràries de Preixana una xerrada sobre el repte del canvi climàtic en l’agricultura de la mà de l’economista Francesc Reguant.

Les novenes jornades tècniques agràries de Preixana estan organitzades entre l’Ajuntament de Preixana, el Departament d’Agricultura de la Generalitat, la Cooperativa d’Ivars d’Urgell i Fira de Mollerussa

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.