Proposta per dinamitzar l’activitat física durant les vacances de Nadal

Amb l’objectiu d’apropar l’activitat física als habitants de la comarca, ambdues entitats presenten dos projectes per iniciar-se en la pràctica esportiva.

El Consell Comarcal de l’Urgell i el Consell Esportiu de la comarca de l’Urgell presenten dos projectes per iniciar-se en la pràctica esportiva ara que les competicions estan aturades: les rutes de marxa nòrdica i l’Urgell et repta!

Rutes de marxa nòrdica
L’objectiu d’aquesta actuació és apropar l’esport de la marxa nòrdica a les zones rurals de la comarca oferint-los una proposta que respongui a  la demanda de turisme esportiu i a la vegada dinamitzi econòmicament aquests pobles.

La marxa nòrdica és una activitat física saludable, apta per a tothom, que consisteix a incorporar un bastons específics a la manera natural de caminar. Entre els múltiples beneficis que comporten la pràctica d’aquesta disciplina destaquem els beneficis físics com el treball actiu del 90% dels músculs del cos, la millora postural i la disminució de la pressió sobre les articulacions. A més, també comporta diversos beneficis socials com tota pràctica esportiva que es desenvolupa en grup.

Es digitalitzaran 6 rutes d’entre 7km i 15km repartides en dos municipis de la comarca; inicialment s’estan valorant les opcions de Rocafort de Vallbona,  el Vilet i Ossó de Sió. Aquestes rutes quedaran enregistrades per ser utilitzades en diferents formats GPS i distribuïdes en les pàgines web i xarxes socials del Consell Comarcal i el Consell Esportiu, per tal que els usuaris les puguin consultar i descarregar quan vulguin. Aquest treball ens pot permetre en un futur utilitzar aquestes rutes per desenvolupar-hi tallers i trobades de marxa nòrdica .

L’Urgell et repta!

El gran esdeveniment que es presenta és una competició de llarga durada que es basa en l’assoliment de reptes esportius. L’Urgell et repta! està destinat a tot tipus d’edat i nivells de condició física ja que la voluntat és establir interacció entre els esportistes experimentats i animar a fer activitat física en família. Per això,  s’han creat creat tres nivells de dificultat: verd (iniciació), groc (intermedi) i  vermell (experimentat).
La competició s’iniciarà el dilluns dia 21 de desembre. Cada dilluns es presentarà un repte a peu/running i un altre en bicicleta. Per completar-lo, s’ha d’aconseguir l’objectiu proposat en una sola sortida. Cada setmana es pot participar en un dels nivells i optar per fer un o els dos reptes que es proposen.
Els canals de comunicació per poder veure els reptes seran a la pàgina web del Consell Esportiu de l’Urgell www.ceurgell.cat i els següents perfils d’instagram:
@consellesportiuurgell
@cc_urgell
@ajuntamenttarrega
@ajuntamentdebellpuig
@aj_agramunt

Per a poder participar-hi els esportistes hauran de guardar els seus resultats  mitjançant foto o captura de pantalla de la App que hagin utilitzat per enregistrar-los. Si no en tenen cap, des del Consell Esportiu de l’Urgell se’ls facilitarà  un tutorial sobre com descarregar-se’n una de gratuïta.
Aquests resultats s’hauran de compartir (foto o captura de pantalla) a  Instagram o enviar-los per correu electrònic a ebenlliure@sport-madness.com en el moment que finalitzin un repte.

INSTAGRAM
Per tenir en compte la participació, caldrà incloure en el text de la publicació la menció a @cc_urgell i al @consellesportiuurgell . A més, si els participants són  d’Agramunt, Tàrrega o Bellpuig hauran de mencionar el seu ajuntament i per a la resta de municipis no serà necessari mencionar el municipi. A la mateixa publicació caldrà fer-hi constar també el # del repte al  qual es participa.

Aquest esdeveniment es basa en una concessió de premis a través de sorteig i no de classificació atès que l’objectiu és establir una interacció entre participants de diferents condicions físiques.
Els premis que se sortejaran seran xecs regals a bescanviar en establiments de la comarca ja que és una bona manera de revertir en el territori i ajudar els petits comerços que han vist afectada la seva facturació durant aquests últims mesos.
Es realitzaran 4 sortejos setmanals entre totes les persones que hagin assolit el repte de la setmana.
Finalment es compartirà a xarxes socials i web la classificació per municipis dels quilòmetres acumulats.
Aquests projectes s’han pogut dur a terme gràcies al Pla econòmic en l’àmbit de la Salut de la Diputació de Lleida amb un pressupost total de 5.420 € i també a la col·laboració dels ajuntaments d’Agramunt, Bellpuig i Tàrrega que aporten els premis.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.