Propostes del Grup d’Ecologia Gema adreçades a les diferents candidatures a les eleccions municipals a Tàrrega

Des del Grup d’Ecologia i de Medi Ambient de Tàrrega, hem recollit propostes ciutadanes per traslladar-les a les diferents candidatures que es presenten a les eleccions municipals a Tàrrega. Fruit d’aquesta recollida d’iniciatives han sorgit les següents propostes que traslladem a les diferents candidatures:

1.- Protecció dels espais agroforestals del terme municipal. Redacció d’un catàleg i d’una normativa que protegeixi aquests espais. Recuperar i evitar la destrucció de la vegetació, de l’arbrat als camins, marges i espais erms del terme. No permetre les rompudes, ni els moviments de terres sense permís.

2.- Adequar els camins i les carreteres rurals del terme, per al pas i per a  la circulació segura de persones, de ciclistes i de fauna salvatge.

Les vies de titularitat municipal i de la Diputació, han de servir per a la pràctica del lleure, i pensades globalment per a la fauna i la vegetació, per caminar i per anar en bicicleta.

3.- Protegir els impactes negatius que, sobre el paisatge i la biodiversitat agroforestal suposa la implantació d’abocadors, les plantes de compostatge i les explotacions ramaderes intensives.

4.- Implantació de  propostes efectives per a millorar la recollida selectiva de residus, per tal d’arribar en una primera fase al 60% de recollida de selectiva.

5.- Carril bici i aparcament bicicletes al nucli urbà.

6.- Solucionar l’accès segur de vianants i de ciclistes als polígons industrials del terme.

7.- Eliminar l’aplicació a l’espai públic de l’herbicida cancerigen “Glifosat”.

8.- Recuperar els pous d’aigua que estan plens de nitrats degut a les explotacions ramaderes .

9.- Fer propaganda d’educació ambiental per d’aconseguir els objectius ambientals proposats.

10.- Seguir treballant en la eficiència lumínica a la nostra ciutat.

11.- Eficiència energètica. Proposta d’estudi de la despesa en aire condicionat i calefacció dels edificis públics. Prova pilot en un dels edificis públics de la ciutat per estudiar l’estalvi econòmic (i mesurar el cost d’implantació i el període de carència per recuperar la inversió en l’estalvi) i l’impacte mediambiental que suposaria.

12.- Fer transparent, públic i periòdic, des de les institucions l’indicador del control que es realitza sobre la “petjada de carboni” dels serveis i activitats propis de l’Ajuntament i del Consell Comarcal.

13.- Impedir l’ús de l’envàs de plàstic d’un sòl ús a l’espai públic interior o exterior als events i/o celebracions organitzats per l’Ajuntament o en els que l’Ajuntament hi colabori. Aplicar-ho a la Fira del Teatre al Carrer del 2019.

14.- Situar arreu de la ciutat, minideixalleries per dipositar-hi els petits residus.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.