Quim Torra es compromet en l’entrega dels Premis Cambra de Tàrrega a treballar per revertir el despoblament d’algunes zones del país

ACN Cervera .- El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat que el Govern treballa per tirar endavant una estratègia de dinamització territorial per revertir el despoblament que amenaça algunes zones del país “perquè en aquests pròxims deu anys ens juguem la Catalunya del futur”. En l’acte d’entrega dels Premis de la Cambra de Comerç de Tàrrega i davant d’empresaris, Torra ha remarcat que “l’economia catalana va bé” i ha dit que l’objectiu és que Catalunya pugui acabar el 2019 amb xifres d’atur d’abans de la crisi. D’altra banda, el president de la Generalitat també ha traslladat un missatge de condol pel pescador mort aquest divendres en l’incendi d’una embarcació al Port de la Selva.
Torra ha explicat a Cervera que el Govern treballa en el Pla País Viu, una estratègia de “redreçament econòmic d’aquelles comarques que més ho poden necessitar al país”. El president ha destacat la importància de retenir el jovent i el talent al territori i, per això, ha expressat l’aposta de treballar en un pla per “revertir l’amenaça de despoblament de moltes zones de Catalunya”.

Davant empresaris lleidatans, Quim Torra expressat que el “país necessita confiança, esperança i saber que se’n surt” i, així, ha posat en valor que “l’economia catalana va bé, ha anat bé i seguirà anant bé”. Torra ha recordat que a Catalunya es creen més empreses que no pas se’n destrueixen, el creixement de l’activitat industrial, del PIB i de les exportacions i, en aquest sentit, ha destacat que Catalunya segueix liderant les exportacions estatals.

També ha posat èmfasi en la caiguda de l’atur de forma consecutiva en els 64 darrers mesos, amb una caiguda de 14 punts des del 2013. Davant aquesta tendència, el president de la Generalitat ha expressat que l’objectiu és que Catalunya pugui acabar aquest 2019 amb unes xifres d’atur com les d’abans de la crisi.

Torra ha aprofitat per demanar a l’empresariat, “més enllà de les ideologies de cadascú”, la necessitat de fer un front comú per reclamar que les infraestructures i inversions que Catalunya necessita “siguin les correctes” i també unitat a l’hora de defensar demandes com ara la regionalització de la Política Agrària Comuna (PAC), perquè “és un repte de país” i perquè “ens hi juguem molt”, ha dit. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha recordat la voluntat del Govern és poder “disposar de tots els recursos i sobiranament poder decidir” sobre aquests temes “però avui per avui no són competència nostra i, per això, treballem perquè ho siguin”, ha finalitzat.

Premis Cambra 2019

Quim Torra ha fet aquestes declaracions durant l’acte d’entrega dels Premis Cambra 2019, que lliura la Cambra de Comerç de Tàrrega. En aquesta novena edició dels premis s’ha distingit el celler Castell del Remei, de Penelles; la Farinera Roca, d’Agramunt; Fundacions Montfort, de Bellpuig i les empreses targarines Laumont i Soc Chef.

Els Premis Cambra tenen la finalitat de fer un reconeixement públic i continuar estimulant i promovent els valors que distingeixen les empreses i les diferents activitats econòmiques capdavanteres a la demarcació de Lleida. L’acte ha estat el darrer de Delfí Robinat com a president de la Cambra de Comerç de Tàrrega. Després de vuit anys deixa el càrrec i l’empresari Carles Giribet prendrà el seu relleu. La cambra de comerç targarina abraça unes 3.000 empreses de la zona de l’Urgell i algun poble del Pla d’Urgell i la Noguera.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.