Raül Romeva: “ERC ha de tornar a guanyar les eleccions del 26 de maig perquè és als ajuntaments on comença la República”

 

89B6C2DA-1540-4712-BA79-ACABCE80F39AEl pres polític Raül Romeva ha dirigit avui unes paraules a la gent de Tàrrega a través d’un vídeo enregistrat al Senat. Romeva fa referència a les eleccions de diumenge i assegura que “Esquerra Republicana de Catalunya ha de tornar a guanyar les eleccions del 26 de maig, les municipals i les europees. És necessari que la veu republicana s’escolti arreu, en especial a les institucions, especialment els ajuntaments, que és on comença la República.”. Romeva ha enviat “una abraçada a tota la gent de Tàrrega”, conscient de les mobilitzacions que s’han fet i es fan per la llibertat dels presos polítics. Per Romeva, el projecte republicà és “inclusiu, just, ètic, solidari” i en referència als comicis electorals ha valorat que “queden encara alguns dies de feina per fer amb tota l’ànima perquè ens hi juguem molt”.

 

Al vídeo hi surt acompanyat per la també senadora targarina Sara Bailac, que explica que ha “fet arribar tota la força que li envia la gent de Tàrrega i de la candidatua ERC-MES a les eleccions municipals”. El vídeo ha estat enregistrat aquest dimarts al ple de constitució del Senat, unes hores en les que Romeva ha pogut sortir del centre penitenciari de Soto del Real, on es troba injustament en presó preventiva.

 

Bailac ha promès avui el càrrec de senadora per imperatiu legal i “per la llibertat de les preses i exiliades polítiques”, així com “per la República Catalana”. La targarina ha assegurat que “com a senadora i com a membre de la candidatura ERC-MES a l’Ajuntament de Tàrrega vetllarà per les necessitats de la ciutat que són competència de l’Estat”. Així, l’equip d’ERC a Tàrrega treballarà des de les diferents institucions, Ajuntament i Senat, per “exigir el traspàs de la línia Lleida-Manresa a la Generalitat de Catalunya per fer-la una línia eficient”, també “per l’ampliació i millora del manteniment de l’A-2”, o “reclamar les inversions necessàries per mantenir i recuperar el patrimoni històric de la ciutat”.

 

Propostes sobre infraestructures

 

La Candidatura d’Esquerra Republicana – MES a l’ajuntament de Tàrrega reclama per al municipi la variant de la carretera C-14 que, seguint les directrius del POUM, està prevista construir des del límit del terme entre Verdú i Tàrrega, fins trobar la carretera d’Agramunt prop del Mas de Colom. ERC-MES no s’oposa a possibles solucions momentànies, però la única inversió que de veritat solucionarà el problema de la mobilitat a Tàrrega és la construcció de la variant. Altres poblacions i carreteres de la Generalitat, amb menys volum de trànsit, han vist solucionat el problema, i volen que Tàrrega tingui la variant que es mereix.

 

ERC-MES ha criticat el deficient servei dels trens de rodalies de la R-12, el fet de que no es complementen els horaris de serveis de busos i ferrocarril, i han destacat que ara mateix no és prioritari el canvi d’ubicació de l’estació d’autobusos per construir-hi al seu lloc un pavelló firal de petites dimensions. També han indicat que l’indret proposat per a la nova estació d’autobusos té greus problemes d’accés, i que pot provocar un col·lapse del trànsit a la zona del carrer sant Pelegrí i del pas a nivell, mentres no s’executi la variant de la C-14.

 

La candidatura afirma que ara és l’hora de construir la gran infraestructura firal polivalent que Tàrrega necessita. El pavelló firal s’hauria de fer a la zona reservada per a equipaments, a la rotonda de Sant Martí, i hauria de disposar d’una àmplia zona verda i d’un espai contigu per a aparcament gratuït d’almenys 500 vehicles.

 

ERC-MES creu que Tàrrega necessita infraestructures de recàrrega elèctrica de vehicles, d’una xarxa de servei elèctric de qualitat i una millora de la mobilitat i la convivència de vianants, ciclistes i automobilistes.

 

-> Vídeo Raül Romeva:

 

https://www.facebook.com/168443016505332/posts/2757139787635629?s=1236462557&v=e&sfns=mo

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.