Reclamen que l’Estat Espanyol demani perdó per l’afusellament de Companys en l’homenatge a El Tarròs

Generalitat, Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Urgell i l’Ajuntament de Tornabous i altres autoritats han participat en l’acte commemoratiu del 75è aniversari de l’afusellament del president Lluís Companys al seu poble natal, El Tarròs. En els seus discursos els representants polítics han lamentat que Companys hagi estat l’únic president d’Europa assassinat durant la segona Guerra Mundial. El conseller Ciuraneta ha reclamat que Espanya demani perdó tal com ho van fer França o Alemanya.

La coincidència entre l’afusellament de Companys i la declaració d’avui del president en funcions Artur Mas com a imputat pel 9N també ha estat repetida i rebutjada en els discursos.

El quartet Prisma ha posat música a l’acte on hi han participat unes 200 persones. Tot seguit les autoritats han fet la tradicional ofrena al monument. Al Centre d’Interpretació situat al costat s’ha presentat l’estàtua de Companys que dóna la benvinguda a l’espai i que ha estat cedida per l’escultor d’origen argentí Miguel Ángel González.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.