Reparteixen fulletons per recordar a les persones vulnerables que tenen a la seva disposició la Xarxa de Voluntariat

L’objectiu és evitar que persones grans i col·lectius de risc surtin al carrer • Els treballadors dels establiments donaran els fulletons a les persones de més de 65 anys

La Policia Local de Tàrrega ha repartit aquest matí cartells i fulletons a tots els establiments que tenen permís per obrir a la ciutat. L’objectiu és recordar a les persones grans i als col·lectius vulnerables que tenen a la seva disposició la Xarxa de Voluntariat de Tàrrega i comarca per a fer tasques com ara la compra d’aliments i evitar d’aquesta manera que surtin al carrer. Agents de la Policia Local s’han desplaçat a supermercats i petits establiments de la ciutat que no estan afectats pel Decret d’Alarma, per deixar-los aquest material divulgatiu que tindran a la caixa i donaran a totes les persones de més de 65 anys que vagin a comprar. Als cartells i fulletons s’hi pot llegir “Si coneixeu persones grans, col·lectius de risc, teniu veïns o veïnes que estiguin soles i necessitin alguna cosa: poseu-vos en contacte amb la Xarxa: 973 500 092”.
D’aquesta manera es pretén fer arribar a totes les persones que ho necessitin aquest servei.

Xarxa de Voluntariat de Tàrrega i comarca
La Xarxa de Voluntariat es va posar en marxa el passat dissabte i en poques hores més de 200 persones es van oferir per ajudar. Es tracta majoritàriament d’atendre gent i col·lectius que ho necessitin arran de la difícil situació que pateix actualment el país. Les tasques que desenvolupen són, per exemple, fer la compra o petits encàrrecs.
La iniciativa va sorgir de diferents entitats del municipi que es van posar a disposició de l’Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l’Urgell per crear aquesta Xarxa de Voluntariat de Tàrrega i Pobles amb la finalitat d’ajudar la població davant la crisi del coronavirus.

El voluntariat està coordinat mitjançant dos grups de WhatsApp: un de coordinació i un altre d’execució de les tasques a realitzar. El grup de coordinació l’encapçalen l’alcaldessa de Tàrrega, la regidora d’Acció Social d’Intervenció, la consellera comarcal de Serveis Socials, el sotsinspector de la Policia Local, la directora del CAP i representants de totes les entitats de la xarxa.

Per formar part de la xarxa, cal tenir entre 18 i 64 anys d’edat i no pertànyer a cap col•lectiu de risc (persones majors de 65 anys, amb patologies cròniques respiratòries, diabetis, cardiopaties, malalts oncològics, hipertensió, insuficiència renal, no conviure amb col•lectius de risc).
Per unir-se a la Xarxa de Voluntariat de Tàrrega i Pobles, cal entrar a bit.ly/XarxaVoluntariatTarrega

Es prega que les persones que necessitin rebre atenció es posin en contacte amb la Policia Local Tel. 973 500 092

Informa Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.