Salut detecta 14 positius de covid-19 amb el cribratge massiu efectuat a Cervera

Suposa un 2,6% del total de les 534 PCR que es van dur a terme entre divendres i dissabte passat

ACN Cervera .- El Departament de Salut ha detectat 14 positius de covid-19 amb el cribratge que va dur a terme entre divendres i dissabte passat al pavelló polivalent de Cervera, segons ha informat la Paeria. Aquesta xifra suposa un 2,6% del total de les 534 proves PCR que es van fer en els dos dies, mentre 520 persones (97,4%) han donat negatiu. Des de la Paeria de Cervera consideren que el resultat del cribratge “indica que, entre la població no directament afectada o propera als casos observats la passada setmana, la transmissió de la malaltia és baixa”. Tot i això, s’ha detectat un notable creixement de casos entre les persones que havien estat contacte estret de positius, generalment grups familiars.
Des del consistori cerverí fan una crida als veïns i insisteixen en la necessitat de mantenir del tot activades les mesures personals i col·lectives de protecció i estar atent a les indicacions que comunicarà la Generalitat aquest dimecres.

El cribratge efectuat entre divendres i dissabte passat estava encarat, sobretot, a aquelles persones relacionades amb l’entorn escolar i també a aquelles que havien fet trobades familiars i altres celebracions després de la Festa Major. L’objectiu era detectar casos asimptomàtics per tal de tallar les cadenes de transmissió del virus. Cervera va registrar un important increment de casos des del divendres 2 d’octubre i durant tota la setmana passada.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.