Salut distribuirà, a través de les farmàcies, prop de 90.000 mascaretes a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran

Pla general d’un grup de persones fent cua a l’exterior d’una farmàcia de la ciutat de Lleida. Imatge facilitada pel Departament de Salut el 20 d’abril de 2020 (Horitzontal).

Crida a la població per a què no trenqui el confinament i vagi a buscar de forma “massiva” aquest element de protecció

ACN Lleida .- Les farmàcies de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran han començat a distribuir aquest dilluns prop de 90.000 mascaretes de tipus quirúrgic 2R de triple capa, dins una campanya del Departament de Salut que preveu repartir-ne 14 milions a tot Catalunya de forma esglaonada durant sis setmanes. Concretament, s’han repartit inicialment 450 màscares per establiment (159 a la regió sanitària de les comarques de Ponent i 39 a les de muntanya). Des de Salut es demana a la ciutadania que no vagi de forma massiva a les farmàcies i trenqui el confinament només per anar a buscar la mascareta. En aquest sentit, cal tenir en compte que totes les que no es dispensin es reservaran per als professionals sanitaris.
L’adquisició de les mascaretes es farà de forma individual i després de mostrar la targeta sanitària (TSI) o el codi d’identificació personal (CIP). També se’n dispensaran als ciutadans de les mutualitats de l’estat (MUFACE, MUGEJU o ISFAS) i a les persones amb TSI d’una altra comunitat autònoma. En principi, només se’n donarà gratuïtament una unitat per persona i més endavant hi haurà la possibilitat d’adquirir-ne una altra a un cost de 0,76 euros, que es correspon amb el preu fixat per a la campanya.

Des de Salut preguen a la població que adquireixi les mascaretes amb responsabilitat social. Així, remarquen que és important que les persones vulnerables i les que s’hagin incorporat una altra vegada a la feina siguin les primeres en poder accedir-hi. D’altra banda, també es demana anar a les farmàcies que en facin la dispensació de forma gradual per no generar cues o aglomeracions per evitar possibles contagis.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.