Salut impulsa cribratges intensius de COVID-19 en diferents municipis de la Regió Sanitària Lleida

Comencen demà 24 de novembre i s’allargaran durant les properes setmanes

En el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya, demà s’inicien cribratges intensius en diferents municipis de la Regió Sanitària Lleida. Durant aquesta setmana, les proves es faran a Lleida ciutat, Guissona, Agramunt i Almacelles, i la vinent a Almenar, Ponts, Cervera, Tàrrega i Balaguer, tot i que es podrien ampliar a d’altres municipis.

Les dates i espais de les proves són les següents:

Setmana del 23 al 29 de novembre:

  • A la ciutat de Lleida, els tests es realitzaran des de demà 24 i fins divendres 27 de novembre, de 16 a 20h, al Pavelló 11 de Setembre.
  • A Guissona, les proves tindran lloc dimarts 24 i dimecres 25 de novembre, de 9 a 13h i de 15 a 19h, al Pavelló 11 de Setembre.
  • A Agramunt, es faran dijous 26 i divendres 27 de novembre, de 9 a 13h i de 15 a 19h, a l’Espai Cívic.
  • A Almacelles el cribratge es realitzarà dissabte 28 i diumenge 29 de novembre, de 10 a 13h i de 15 a 19h, al Centre Cultural El Casal.

Setmana del 30 de novembre al 6 de desembre:

  • A Almenar les proves es faran dilluns 30 de novembre i dimarts 1 de desembre, de 9 a 13h i de 16 a 19h, a les Escoles Velles.
  • A Ponts, el cribratge tindrà lloc dimecres 2 de desembre, de 10 a 13h i de 16 a 19h, a la Sala Polivalent de l’ajuntament.
  • A Cervera seran dijous 3 i divendres 4 de desembre, de 9 a 13h i de 16 a 19h. Lloc a determinar.
  • A Tàrrega i Balaguer, així com a d’altres municipis on es determini que s’amplia el cribratge intensiu, resta concretar la data i el lloc de les proves.

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica a utilitzar serà el test antigènic ràpid (TAR).

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Lleida compten amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.