Sara Bailac: ‘Les eleccions del 28 d’abril són un plebiscit entre repressió i democràcia

17292-1555100423-1400x1400La coalició Esquerra Republicana de Catalunya – Sobinaristes ha escollit la ciutat de Tàrrega per fer el seu primer acte de la campanya de les eleccions Generals Espanyoles. La Festa Republicana, com l’ha batejat la formació, ha començat a les 5 de la tarda a la plaça de les Nacions Sense Estat amb nombroses activitats per a tots els públics, seguides dels parlaments del primer candidat al Congrés per Lleida, Xavier Eritja, i per Barcelona, Gerard Gómez, al Senat, Sara Bailac i a l’alcaldia de Tàrrega, Òscar Amenós.

En el decurs de la seva intervenció, Eritja, ha volgut deixar clar que el factor diferencial d’Esquerra Republicana és que ‘treballem per la preservació de drets col·lectius i nacionals però també per drets socials, pels drets civils i pels drets polítics perquè no entenem una democràcia plena sense que es tinguin en compte tots aquests drets i llibertats’.

Per la seva part, Goméz, ha volgut deixar clara la resposta d’Esquerra Republicana de Catalunya davant la dicotomia ‘entre la renúncia a les aspiracions independentistes del poble de Catalunya o la repressió’, proposada pel govern espanyol i ha afirmat que ‘nosaltres ni hi renunciarem, ni volem acceptar la repressió que es vol imposar i per fer-ho cal omplir les urnes de República, perquè això va de llibertat i la llibertat vindrà mostrant la voluntat republicana del poble de Catalunya a les urnes’.

Sara Bailac ha destacat que avui se celebrava l’aniversari d’unes eleccions municipals, el resultat de les quals va fer que dos dies després es proclamés la República Catalana, ha definit les eleccions del 28 d’abril com ‘un plebiscit entre repressió i democràcia en el qual nosaltres hi acudim per a guanyar la llibertat, per fer valdre els interessos dels catalans i per defensar el dret a l’autodeterminació del poble català’.

L’acte ha acabat amb un concert de l’artista targarí Carlitos Miñaro i un petit refrigeri per a tots i totes les assistents.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.