Surt a concurs la direcció artística de FiraTàrrega per als propers cinc anys

Fins el 30 d’octubre es poden presentar candidatures per a la plaça, que tindrà una durada màxima de cinc anys (tres inicials més dos renovables)

FiraTàrrega ha tret a concurs la plaça de direcció artística que tindrà una durada màxima de cinc anys (tres inicials més dos renovables). La convocatòria arriba després de la finalització del quinquenni d’Anna Giribet al capdavant d’aquesta direcció i està previst que l’inici del nou contracte sigui a partir de l’1 de gener del 2024.

Els objectius que es defineixen en la convocatòria són confegir una programació artística que visualitzi la creació escènica vigent, especialment la de les arts de carrer, i que sigui atractiva per el mercat escènic, facilitant la idea de hub internacional de contractació. A més, també preveu fomentar la coproducció entre festivals, fires, mostres o altres espais d’exhibició i fomentar la presència de les arts de carrer al circuit escènic català, així com visibilitzar la marca FiraTàrrega.

Les bases del concurs ja han estat publicades al Butlletí Oficial de la Província de Lleida (BOP) a la pàgina web de FiraTàrrega (www.firatarrega.cat). Els candidats que desitgin prendre part d’aquest procés hauran de presentar la corresponent sol·licitud fins al dia 30 d’octubre de 2023.

Els candidats han de redactar un projecte de direcció artística amb les línies estratègiques a seguir en el proper quinquenni. El document, de 20 pàgines màxim de durada, ha de contenir una diagnosi del sector de les arts escèniques, especialment les de carrer; les accions proposades i el calendari per fer front a la diagnosi prèvia; un projecte artístic per a FiraTàrrega basat en les vessants d’exhibició i selecció de la programació; altres aspectes singulars i innovadors i aportar fins a 5 referències, estatals i internacionals, que coincideixin amb el projecte artístic presentat. A més, els candidats han de complir els requisits de disposar d’una llicenciatura o grau,  els coneixements dels idiomes català, castellà i anglès, tenir una experiència mínima de 4 anys o coneixements del sector cultural.

El procés d’avaluació anirà a càrrec d’una comissió de valoració formada pel directora de mercats de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; el subdirector general de teatre de l’INAEM; tres professionals del sector de les arts escèniques amb coneixements específics en arts de carrer i un tècnic de gestió de FiraTàrrega. També formaran part de la comissió de valoració, amb veu però sense vot, la directora executiva de FiraTàrrega, el secretari de l’ajuntament de Tàrrega com a assessor jurídic i la tècnica de Recursos Humans del consistori.

Està previst que al mes de novembre tingui lloc la deliberació de la comissió de valoració i, a continuació, es celebrarà el Consell d’Administració de FiraTàrrega ratificant la decisió de la comissió de valoració. A partir de l’1 de gener de 2024, s’iniciarà el contracte laboral de l’aspirant designat per ocupar el lloc de treball de Director/a artístic de FiraTàrrega.

La retribució per al càrrec de direcció artística serà de 47.020,08€ euros bruts anuals, dividits en 14 pagues, pel 2024 amb una jornada laboral de 37 hores i 30 minuts setmanals, equivalent a un 100% de jornada laboral.

La figura de la direcció artística de FiraTàrrega es va crear l’any 1991 i des d’aleshores hi han desfilat fins a 8 directors artístics diferents: Frederic Roda (1991-1996), Ramon Simó (1996-1999) Joan Anguera (1999-2003), Llorenç Corbella (2003-2007), Jordi Colominas (2007-2011), Jordi Duran (2011-2019) i Anna Giribet (2019-2023). En la seva fundació, la companyia Comediants va responsable de la direcció durant els primers anys (1981-1983) i a continuació Juli Ochoa va assumir la coordinació de grups (1984), Llorenç Corbella la direcció (1985), José M. Ávila la programació (1986) i Francesc Rosell la programació (1987-1991).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.